03 / 05 / 2024

Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden Urla için yüzen şehir projesi!

Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden Urla için yüzen şehir projesi!

Urla'nın İzmir'de yüzen şehir mimarisine en uygun yerleşim alanlarından biri olduğunu tespit eden öğrenciler, alanın tsunami, rüzgar gibi risk analizlerini de belirledi ve ortaya 7 farklı farklı yüzen yapı projesi çıktı.




Türkiye'nin 'yüzen şehir' konusunda uzman ilk mimarlarını yetiştiren Yaşar Üniversitesi'nde, Yüksek Lisans Programı kapsamında öğrenciler Urla için yüzen şehir projesi gerçekleştirdi. İncirli, Pırnallı, Akça ve Yassıca adalarının konumu itibariyle İzmir'de yüzen şehir mimarisine en uygun yerleşim alanlarından biri olduğunu tespit eden öğrenciler, alanın tsunami, depremsellik, rüzgar gibi risk analizlerini de belirledi ve ortaya 500-700 bin metrekare arasında değişen 7 farklı farklı yüzen yapı projesi çıktı. Projede 10 kata kadar yükselen konutlar, yat ve marina merkezleri ve tarla alanları yer aldı. Cemre Uğurlu tarafından hazırlanan ve 'Organik Deniz Şehri' ismi verilen proje, Çin'deki bir kongrede de büyük ilgi gördü.

Organik Deniz Şehri' projesinin mimarı Cemre Uğurlu, "Çoğunlukla denizcilik aktivitelerinin yer aldığı organik yapıya sahip bir şehir planladım. Denize zarar vermeden denizin her türlü imkanlarından faydalanılmasını sağladım" derken, 'Kendi Kendine Yetebilen Mahalleler' projesinin yaratıcısı Ayça Kırımtat ise, "Kendi yiyeceğini ve elektriğini sağlayan bir şehir tasarladım" diye konuştu.




Yeni Asır


Geri Dön