14 / 05 / 2024

yüzer projeler

yüzer projeler

Yüzyıllardır mimarlığa yön veren Hollanda, küresel ısınma ile su seviyesinin yükselmesi ihtimaline yönelik olarak yüzer mimari örneklerine yenilerini ekliyor

Türkiye'nin doğalgazda 2028 yılı hedefi 2 katından fazla olacak...

Türkiye'de, son senelerde doğalgaz arz güvenliği için sıvılaştırılmış doğal gaz terminalleri ile beraber Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitelerini devreye sokulurken, depolama kapasitesini 2028 senesinin sonuna kadar mevcut 13,4 milyar metreküpe çıkması hedefleniyor. İşte haberin detayla

Depremzedeye büyük müjde! Bir ilk gerçekleşiyor!

Deprem felaketinin ardından iş dünyası bölgeye yardım için seferberlik başlatırken, Karadeniz Holding ise, bir ilke imza atarak, 2 yüzer kenti Hatay’a göndereceğini duyurdu. Bir ilk olan bu yüzer kentler nasıl olacak, kaç kişiyi barındıracak? işte detaylar…

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak. Dünyada bir ilk olacak Eco-Floating Hotel, 2025 yılında hizmete açılacak.

Hasankeyf’teki yüzer liman tamamlandı!

Batman’ın antik kenti Hasankeyf’te sular altında kalmayacak tarihi yerlerin ziyaret edilebilmesi için inşa edilen Yüzer Liman tamamlandı..

Ömer Bulut: Bu yıl projeler için 16 milyar TL'lik kaynak oluşturduk!

TOKİ Başkanı Bulut, "Bu yıl tüm projeler için 16 milyar liralık kaynak oluşturduk ve yılın ilk 5 ayında 5 milyar lira hak ediş ödemesi yaptık" dedi..

Dev projeler için uzun vadeli finansal kaynak modeli!

Büyük projeler için 90 günlük sürede atılacak adımlar belli oldu. Projeler için uzun vadeli dış finansal kaynak dayalı modeli hayata geçecek.

Yeni dönemde büyük projeler hayata geçirilecek!

Seçimlerinden zaferle çıkan Ak Parti ve ekonomi yönetimi, önümüzdeki dönemde büyük projelere ağırlık verecek.

Karaköy İskelesi hizmete açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karaköy'ün yeni yüzer iskelesi, hizmete açıldı.

Karaköy İskelesi 29 Mayıs'ta açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karaköy'ün yeni yüzer iskelesinin montaj çalışmaları başlarken, iskele 29 Mayıs'ta hizmet vermeye başlayacak. 

Karaköy'ün yeni iskelesi yakında açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Karaköy'ün i yakında hizmete sunacak. İBB, şehir hatlarının yeni akıllı yüzer iskelesini yakında hizmete alacak.

Yeni Karaköy İskelesi tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deniz taşımacılığında milyonlarca yolcuya hizmet verecek olan olan Karaköy iskelesinin yüzer platformunu, iç donanımının yapılması için Haliç Tersanesi'ne getirdi.

Zer Tuzla Marina, Zer Mecidiyeköy, Zer Levent projeleri geliyor!

Ceylan İnşaat, 2017 yılını 4 proje, 340 konut satışı ve yüzde 20’lik bir büyümeyle geride bıraktı. Ceylan İnşaat'tan 2018 yılında 3 yeni proje geliyor... 

Kapaklı, inşaat sektöründe Türkiye ortalaması üzerinde büyüdü!

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde geçtiğimiz yıl toplam 9 bin 561 adet konut, arsa ve tarla satıldı. 2017'de 26 milyon 310 bin 469 TL tutarında harç tahsilatı gerçekleştirildi.  Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer konuyu değerlendirdi.

yüzer projeler Haberi

yüzer projeler

Yüzer sinemalar, su üzerinde yükselen gökdelenler ve oteller gibi farklı projelere her gün yenileri ekleniyor. Hollandalı mimarlar, yüzer mimaride iddialı projelerle öne çıkıyor.


Hollandalı mimarlık ofislerinden Waterstudio.NL, hayata geçen çalışmalarını "Eskiden bir ütopyadan fırlama gözükebilecek bu fikirler şimdi özellikle kıyı bölgelerde revaçta olan projeler" olarak tanımlıyor.


Daha çok hareketli ve modüler birimler yüzer mimaride tercih ediliyor.


The Ark


Rus tasarım ofisi Remistudio tarafından tasarlanan The Ark, kendi kendine yetebilen bir otel. Geri dönüşümün esas alındığı tasarımda çatıda bulunan panellerle enerji ihtiyacı karşılanıyor.


Archipelago Sineması


Tayland'ın Yao Noi adasında bulunan OMA'nın eski ortaklarından Ole Scheeren tarafından tasarlanan sinema salonu, yüzer ıstakoz çiftliklerine benzer bir yöntem ile inşa edildi.


The Citadel


Avrupa'nın ilk yüzen toplu konutları sayılan The Citadel, 60 yatlık park alanına ve teraslara sahip. Proje, Rotterdam'da 2017'de...