28 / 04 / 2024

Depremzedeye büyük müjde! Bir ilk gerçekleşiyor!

Depremzedeye büyük müjde! Bir ilk gerçekleşiyor!

Deprem felaketinin ardından iş dünyası bölgeye yardım için seferberlik başlatırken, Karadeniz Holding ise, bir ilke imza atarak, 2 yüzer kenti Hatay’a göndereceğini duyurdu. Bir ilk olan bu yüzer kentler nasıl olacak, kaç kişiyi barındıracak? işte detaylar…



Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Karadeniz Holding, 3 bin kişinin yaşayabileceği 2 yüzer yaşam kentini İskenderun'a göndereceğini duyurdu.

resim2

Söz konusu bu yaşam kentleri, acil insani yardım sağlamak amacıyla ilk kez depremzedelerin yaralarını sarmak için kullanılacak.

Konuyla ilgili Karadeniz Holding’den yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeye insani yardım sağlamak amacıyla iki acil yardım gemisi süratle bölgeye gönderiliyor.

Afet durumlarında insani yardım amacıyla kullanılabilecek yüzer yaşam kentleri konseptinin ilk iki gemisi olan Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan ve Karadeniz Lifeship Rauf Bey'in Hatay-İskenderun'a sevki için hazırlıklar başlatıldı.

Depremde zarar gören 3 bin kişinin yaşayabileceği 2 yüzer yaşam kentinde yaşam alanlarının haricinde, çocuk kreşi, eğitim, sağlık, aş evi ve sosyal alanlarıyla modern bir kentin tüm imkanları yer alırken, iki yüzer kentte toplam 1900 öğrenci için eğitim tesisi bulunmakta.

Bu yaşam kentlerinin her tür hava koşuluna dayanıklı olduğu ve genel afet hallerinde faaliyetlerini kesintisiz sürdürebileceği ifade edilirken, yaşam kentler için ilave altyapı yatırımı gerekmeyecek.


Geri Dön