21 / 05 / 2024

Zafer Çağlayan Türkmenistan

Zafer Çağlayan Türkmenistan

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Müteahhitlik sektöründe bu sene Türkmenistan'da 4,5 milyar doları yakalayacağız'' dedi

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Altınyıldız Classics Türkmenistan'daki ilk mağazasını hizmete açtı!

Altınyıldız Classics, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta ilk mağazasını hizmete açtı.

Bürotime Türkmenistan’da mağaza açtı!

Ofis mobilyası sektörünün global markası Bürotime; Eylül ayında açtığı Yunanistan mağazasının ardından Ekim ayında da Türkmenistan’da mağaza açıp farklı coğrafyalarda pazar payını genişletiyor.

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı!

Endüstriyel tesis inşaatında dünya sıralamasında 22. olan Tepe İnşaat’ın Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta anahtar teslim olarak inşaatını tamamladığı Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı.

MİNT Çağlayan Türkiye'de EDGE'e başvuran ilk konut projesi oldu!

MİNT Çağlayan projesi ile 'EDGE’ sertifikasına başvuran ilk proje olma özelliğini taşıyor. Enerji verimliliği ve çevre duyarlılığıyla Türkiye’de ilk olmayı başardı.

Polimeks'ten Türkmenistan'a havaalanı ve kompleks projesi!

Türkmenistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Asya Kapalı Salon Dövüş Sanatları Oyunları'na Türk müteahhitlik firması Polimeks adını yazdırdı. Türkiye’nin birinci inşaat şirketi olan Polimeks, hem Aşkabat Havaalanı hem de Olimpiyat kompleksine imza attı.

Ant Yapı'nın Türkmenistan projesi teslim edildi!

Ant Yapı tarafından Türkmenistan'ın Lebap Vilayetin'de inşa edilen şehrin içme suyunu sağlayan tesis tamamlandı ve Ocak ayında teslim edildi.

Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan Demiryolu'nun ilk etabı açıldı!

Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan Demiryolu Hattı'nın 88 kilometrelik ilk etabı İmamnazar Sınır Kapısı'nda Berdimuhamedov'un ev sahipliğinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türkmenistan Aşkabat Uluslararası Havalimanı açıldı!

Türkmenistan Aşkabat Uluslararası Havalimanı, başkentte Berdimuhamedov'un ev sahipliğinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Nata Holding, Türkmenistan'ı yeniden inşa edecek!

Ankara'da 1 milyon metrekare inşaat yapan Nata Holding, dümeni Orta Asya'ya Türkmenistan'a kırdı. Kazakistan, İran ve Türkmenistan'ı birbirine bağlayan demiryolu hattını inşa eden şirket, yeni projelerle birlikte yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yapacak

Türkmenistan Awaza Kongre Merkezi açıldı!

Türkmenistan’ın Hazar Denizi kıyısında bulunan Awaza Bölgesi’nde inşası tamamlanan Orta Asya’nın en büyük kongre merkezi Awaza Kongre Merkezi açıldı.

Çağlayan Adliyesi'nde elektrik tüketimi azaltılıyor!

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın çatısına elektrik tüketimini azaltmak için rüzgar türbini kuruldu. Fehmi Tosun "Asıl amacımız ülkemizdeki tüm çatılarda verimli bir şekilde kullanılabilir bir hale getirmektir" dedi.

Zafer Çağlayan Türkmenistan Haberi

Zafer Çağlayan Türkmenistan

Türkmenistan'daki temasları kapsamında basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Çağlayan, ziyaretinin son derece verimli geçtiğini söyledi. 

Bugüne kadar Türkmenistan ile sadece müteahhitlik sektörüyle ilgili işlerin hacminin 27,5 milyar dolar seviyesine geldiğini bildiren Çağlayan şöyle konuştu: 

''2010 yılında 4,3 milyar dolarlık müteahhitlik işi aldık. 2011 yılında dünyada en büyük krizin yaşandığı ortamda 3,3 milyar dolarlık müteahhitlik işleri aldık. Ve bu yılda öyle gözüküyor ki inşallah 4,5 milyar doları çok daha aşacağımız, belki de yeni bir rakama, 4,5-5 milyar dolarlık seviyesine gideceğimiz bir durumu yakalayacağız.'' 

Bu durumun Türkiye'nin istihdamına ve ihracatına çok ciddi katkı sağladığını ifade eden Çağlayan, ticaretten, inşaattan sorumlu devlet başkan yardımcılarıyla sorunları ve gelecek planlarını görüştüklerini kaydetti. 

     

Berdimuhamedov ağustosta Türkiye'yi ziyaret edecek

     

Türkmenistan ile Türkiye arasında karşılıklı ziyaretlerin bundan sonra...