06 / 05 / 2024

Zafer Gülçur projeleri

Zafer Gülçur projeleri

Erdoğan Elmas ve Ertur Yener' le birlikte gerçekleştirdiği çok sayıda büro ve kamu binasıyla tanınan Mimar Zafer Gülçur kimdir? Mimar Zafer Gülçur, başka hangi projelere imza attı?

TOKİ Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut inşa edecek!

Yeni projeleri için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut hayata geçirecek.

Yenimahalle Şehit Ömür Gülünay Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Yenimahalle Belediyesi'nin Batıkent Uğur Mumcu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Şehit Ömür Gülünay Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Manisa Sarıgöl’e yeni yatırımlar geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk’u makamında ağırladı. Ergün ve Selçuk, Sarıgöl’e yapılması planlanan projeleri görüştüler.

Gül İnşaat yeni projeleri için kesenin ağzını açtı!

Gül Proje, bu yıl hayata geçireceği iki yeni proje için 10 milyon TL’lik yatırım yapacak. Firma bir taraftan da özellikle kent merkezlerindeki dönüşüm projelerine hazırlanıyor.

Manisa Alaşehir ve Sarıgöl projeleri masaya yatırıldı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir ve Sarıgöl Belediyeleri’ni hayata geçirilecek kanalizasyon, içme suyu ve sondaj çalışmaları ile ilgili ziyaret etti. Ziyaretler sonrasında projelerin ön çalışmaları tamamlandı.

Manisa Sarıgöl Koraçay'a köprü yapılacak!

Sarıgöl Alemşahlı Mahallesi Muhtarı ve Alemşahlı Mahallesi Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ahmet Ur, mahallelerini çevre mahalleleri bağlayacak olan köprüyü Kocaçay üzerine yaptırmaya başladı.

Büyükçekmece Gölü villa bölgesi oluyor!

Büyükçekmece ile Beylikdüzü Kavaklı'da, Mesa-Nurol'dan Demir İnşaat’a kadar birçok markab konut üreticisi proje geliştirme yarışma girdi. Büyükçekmece Gölü havzasında, inşaat şirketleri ağırlıklı olarak villa projeleri geliştiriyor.

Urke İnşaat Basın Ekspres Yolu ve Küçükçekmece Gölü projeleri!

Urke İnşaat Basın Ekspres Yolu ve Küçükçekmece Gölü projeleri ile Avrupa yakasında iki yeni projeye imza atacak. Proje tek blok olarak tasarlandı.

Urke İnşaat Küçükçekmece Gölü ve Basın Ekspres'te proje yapacak!

Urke İnşaat, Avrupa yakasında iki yeni projeye hazırlanıyor. Urke İnşaat'ın projeleri Basın Ekspres Yolu üzerinde ve Küçükçekmece Gölü kenarında olacak. Küçükçekmece projesi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek...

Zafer Gülçur kimdir?

Erdoğan Elmas ve Ertur Yener' le birlikte gerçekleştirdiği çok sayıda büro ve kamu binasıyla tanınan Mimar Zafer Gülçur kimdir? Mimar Zafer Gülçur, başka hangi projelere imza attı?

Büyükçekme Göl Vadisi’nde villalar 840 bin dolardan başlıyor!

1990’lı yılların ortalarında Alarko tarafından keşfedilen Alkent projeleri ile İstanbul’ un ilgisini çeken Büyükçekmece Göl Vadisi; günümüzün parlayan yıldızı. Yalçınlar Group Büyükçekme Göl Vadisi'nde fiyatlar 840 bin dolardan başlıyor.

Balıkesir Göl Park projesi için ilk adımlar atıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un seçim öncesi vaat ettiği “Çay Deresi Islahı” ve de “Göl Park” projesinin çalışmaları için ilk adım mecliste atıldı.

Gül Kentsel Tasarım İnşaat Turizm ve Ticaret Limited Şirketi Eyüp Şubesi açıldı!

Gül Kentsel Tasarım İnşaat Turizm ve Ticaret Limited Şirketi Eyüp Şubesi, Zafer Gül tarafından 250 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Mayıs 'ta Eyüp'te kuruldu.

Zafer Gülçur projeleri Haberi

Zafer Gülçur projeleri

Zafer Gülçur kimdir?

1938 yılında Ankara'da doğan mimar Zafer Gülçur, çoğunu Erdoğan Elmas ve Ertur Yener'le birlikte gerçekleştirdiği çok sayıda büro ve kamu binasıyla tanınır.


1963' te Mimarlık Fakültesi'ni bitiren Gülçur, 1965-69 arasında Bayındırlık Bakanlığı Etüd-Proje Dairesi Başkanlığında çalıştıktan sonra 1969'da kendi bürosunu kurmuştur.


Serbest mimarlık yaşamında 1970-82 arasında kişisel çalışmalarının yanı sıra E.Elmas'la ikili ve E.Elmas, E.Yener'le üçlü or­taklık halinde yoğun bir proje ve mesleki kontrollük faaliyeti sürdürmüştür.


1982'de E.Elmas ve E.Yener'le YEG Mimarlık Müşavirlik Ticaret Ltd.Şti.'yi, bunun yanında 1992'de E.Elmas'la Elmas-Gülçur Mimarlık ve Şehircilik Ltd. Şti.'yi kurmuştur.


Çok sayıda proje yarışmasına katılan Gülçur, E.Elmas ve E.Yener'le birlikte 11 Birincilik Ödülü aldığı gibi, çeşitli yarışmalarda da altı İkincilik, iki Üçüncülük ile 18 çeşitli ödül ve mansiyon kazanmıştır. 


Ayrıca, Zonguldak Toplum Polisi Site­si (1969), Fatih...