23 / 07 / 2024

zafertepe çankaya kentsel yenileme ne aşamada

zafertepe çankaya kentsel yenileme ne aşamada

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara'nın kent merkezine en yakın gecekondu bölgelerinden birisi olan Zafertepe ve çevresindeki barınma sorununu çözmesi amaayla gerçekleştirilen Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi'ni anlattı....

Ankara'da öncelik kentsel dönüşüm!

Bakan Murat Kurum, Ankara’da önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, “Altındağ’da, Mamak’ta, Çankaya’da, Elmadağ’da, Sincan’da, Kızılcahamam’da, Kahramankazan’da ve Bala’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor” dedi

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm bizim önceliğimiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ankara'da, Altındağ'da, Mamak'ta, Çankaya'da, Elmadağ'da, Sincan'da, Kızılcahamam'da, Kahramankazan'da ve Bala'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor" diye konuştu...

Çankaya'da imar sorunu çözülecek!

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Çankaya’ya Belediyesi’nin Zafertepe Mahallesi’nin ‘imar sorunun çözülmesi ve yeni imar planı düzenlenmesi’ dolasıyla düzenlediği programa katıldı.

Çankaya'nın yeni imar planı Koray Avcı konseriyle kutlandı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 yıldır kronik bir sorunu olan Zafertepe Mahallesi’nin imar sorununu çözdü. Yeni imar planı Koray Avcı konseriyle kutlandı.

Çankaya'nın 40 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 yıldır imar sorunu çözülmeyen Zafertepe’nin imar planının tamamlandığı müjdesini verdi. 

Ankara'nın iki kentsel dönüşüm projesinde önemli gelişme!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Mamak ve Çankaya kentsel dönüşüm projelerinde önemli kararlar alındı. Başkanlığın kararları bugünkü Resmi Gazete'den duyuruldu..

Çankaya'da 374 hak sahibi tapusuna kavuştu!

Çankaya Belediyesi'nin devam ettirdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamında tahsis işlemleri tamamlanan 374 hak sahibi tapusuna kavuştu.

Çankaya'da kentsel dönüşüm yıkımları sürüyor!

Çankaya Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında ilçe sınırları içerisindeki atıl durumda bulunan yapıları program dahilinde yıkmaya başladı.

Ankara Söğütözü kentsel dönüşüm alanı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Söğütözü Mahallesi 16136/7 ve 16373/1 sayılı parsellere ilişkin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Konak'taki kentsel dönüşümde heyelan riski!

İzmir’in Konak İlçesi Zafertepe mahallesinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında uygulanan sıvalar çatlaklar ve oyuklar oluşturuyor. Mahalleli heyelan riskiyle karşı karşıya.

Çevre ve Şehircilik'ten Çankaya'da 109 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya Lodumu'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Konut + ticaret alanı imarlı arsanın satış bedeli 109 milyon TL olarak belirlendi.

Ankara Balgat kentsel servis alanı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Balgat Mahallesi 9895 ada 50,51,52 ve 67 parsellere ilişkin Kentsel Servis Alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Ankara Çankaya'da 135 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'daki Rezerv Yapı Alanı olarak belirlenmiş olan arsayı 135 milyon TL'ye satışa çıkardı.

zafertepe çankaya kentsel yenileme ne aşamada Haberi

zafertepe çankaya kentsel yenileme ne aşamada


ÇANKAYA Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara'nın kent merkezine en yakın gecekondu bölgelerinden birisi olan Zafertepe ve çevresindeki barınma sorununu çözmesi amacıyla gerçekleştirilen Zafertepe Insancıl Kentsel Yenileme Projesi'ni anlattı. Zafertepe bölgesinin nüfus hareketliliğinin yoğunluk gösterdiğini ifade eden Tanık, "Bademlidere'den başlayarak Zafertepe güzergahındaki iyileşmeyi kentin merkezindeki ciddi bir iyileşmenin anahtarı olacak bir iş olarak görüyoruz" diye konuştu. 


Zafertepe bölgesinde yaşayıp hak sahibi olmuş ya da olmamış hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini dile getiren Tanık, şunlan söyledi: 


İLK KONUTLAR MART 2015'TE 


"Bölgede yollar açtık, çocuk merkezleri ve park yapıyoruz, imar planında sorun vardı onu hallettik, hak sahibi olmuş ya da olmamış ama burada yaşayan insanlan belirledik. Burada 80 hak sahibine karşılık 66 adet 60 metrekare ve 15 adet de 90 metrekarelik konutu yani toplam 81 konutu...