18 / 05 / 2024

Çankaya Zafertepe'nin çehresi değişiyor!

Çankaya Zafertepe'nin çehresi değişiyor!

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara'nın kent merkezine en yakın gecekondu bölgelerinden birisi olan Zafertepe ve çevresindeki barınma sorununu çözmesi amaayla gerçekleştirilen Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi'ni anlattı....




ÇANKAYA Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara'nın kent merkezine en yakın gecekondu bölgelerinden birisi olan Zafertepe ve çevresindeki barınma sorununu çözmesi amacıyla gerçekleştirilen Zafertepe Insancıl Kentsel Yenileme Projesi'ni anlattı. Zafertepe bölgesinin nüfus hareketliliğinin yoğunluk gösterdiğini ifade eden Tanık, "Bademlidere'den başlayarak Zafertepe güzergahındaki iyileşmeyi kentin merkezindeki ciddi bir iyileşmenin anahtarı olacak bir iş olarak görüyoruz" diye konuştu. 


Zafertepe bölgesinde yaşayıp hak sahibi olmuş ya da olmamış hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini dile getiren Tanık, şunlan söyledi: 


İLK KONUTLAR MART 2015'TE 


"Bölgede yollar açtık, çocuk merkezleri ve park yapıyoruz, imar planında sorun vardı onu hallettik, hak sahibi olmuş ya da olmamış ama burada yaşayan insanlan belirledik. Burada 80 hak sahibine karşılık 66 adet 60 metrekare ve 15 adet de 90 metrekarelik konutu yani toplam 81 konutu 80 hak sahibine dağıtacağız. Bu ihale sonuçlanıp inşaat başladığında 13 Mart 2015'te bu binaların bitip dağıtılması söz konusu olacak." 


Hürriyet Ankara


Geri Dön