03 / 05 / 2024

Zeki Müren Sanat Müzesi nerede

Zeki Müren Sanat Müzesi nerede

Klasik Türk müziğinin unutulmaz ismi Zeki Müren'in son yıllarını yaşadığı, Kültür Bakanlığı tarafından 8 Temmuz 2000'de müze olarak ziyarete açılan evini 8 ayda 25 bin turist ziyaret etti

Ünlü mimar Doğan Hasol'dan mimarlık eğitimi eleştirisi...

Mimarlık, büyük yapı tasarımı ve mühendislik sanatıdır. Mimarlık, bilim ile sanatı dengeli bir şekilde kullanarak göze hitap eden sağlıklı yapıların ortaya çıkması için çalışmalar gerçekleştirecek bireyler yetiştirilmesini amaçlar. Bu konu eleştiriye çok açık bir konu olarak karşımıza çıkıyor...

Gündemden düşmeyen Ahbap'tan bir yeni yardım daha! Acil bakın!

Rock müzik sanatçısı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği depremde ebeveynlerini kaybeden üniversite öğrencilerine aylık 5 bin lira burs verecek.

Bakanlıktan herkesin telefonuna acil SMS gitti! Bu mesaja sakın inanmayın! Banka hesaplarınız boşaltılabilir!

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük yıkıcı deprem sonrası Türkiye, depremzedelere yardım etmek için harekete geçti. Fakat deprem olayını sömüren dolandırıcılar da harekete geçti.

Ebru Yaşar, ödüllerini koymak için ev aldı!

Ebru Yaşar, Zorlu Raffles Hotel’de gerçekleştirilen 7. Golden Palm Awards töreninde ‘Yılın Kadın Fantezi Müzik Sanatçısı’ ve ‘Yılın Albümü’ ödüllerinin sahibi oldu.

AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri!

Yeni AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri getirildi. Bu kapsamda alışveriş merkezlerinde en az bir müze, sanat galerisi veya tiyatronun bulunması şartı getirildi...

Müren Yapı Malzemeleri Demir Çelik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Müren Yapı Malzemeleri Demir Çelik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Yılmaz tarafından kuruldu.

Mudanya Tirilye Sanat Evi'nde sona doğru!

Bursa Mudanya Belediyesi’nin tarih, kültür ve turizm kenti Tirilye’de yapımı süren “Sanat Evi” projesinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

En pahalı sanatçılar ev ve tekne işine girdi!

Sanatı giydik, yedik, içtik... Haydi biraz da sanatın içinde yaşamaya başlayalım. Ünlü sanatçı Ai Weiwei’in New York’ta tasarladığı evden, sanatseverlerin dümeni çevirdiği Ege’ye uzanalım...

Kale Grubu, Karaköy'deki binasını sanat tasarım merkezine dönüştürdü! 

Kale Grubu ilk genel merkezi olan Karaköy'deki binasını, İSTKA'nın desteğiyle Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'ne dönüştürdü. Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, merkezin açılışı töreninde konuştu.  

Teoman Cihangir'deki evini 1 milyon TL'ye satıyor!

Türk rock müzik sanatçısı ve söz yazarı Teoman, Cihangir'deki evini 1.4 milyon TL'ye satışa çıkardı. Cihangir’deki deniz manzaralı evinden taşınacak şarkıcı, yeni ev arayışına girdi.

Viyana'da Hundertwasser tarafından yapılan ev aslında apartman!

Viyana‘da bulunan ve tasarımı Avusturyalı sanatçı Friedensreich Hundertwasser tarafından yapılan bu ev aslında bir apartman ve Viyana’nın en turistik yerlerinden...

Kayseri Develi'deki ulaşım sorunu mecliste!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yapılan Gümüşören Barajı nedeniyle ortaya çıkan ulaşım sorunu meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Zeki Müren Sanat Müzesi nerede Haberi

Zeki Müren Sanat Müzesi nerede


Klasik Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden Zeki Müren'in son yıllarını geçirdiği, müzeye dönüştürülen evini binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. 


AA muhabirinin Zeki Müren Sanat Müzesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, "Sanat Güneşi" olarak anılan Müren'in son yıllarını yaşadığı evi Kültür Bakanlığı tarafından 8 Temmuz 2000 tarihinde Müze olarak ziyarete açıldı. 


Ön ve arka kısmında bahçesi bulunan iki katlı müzeye giren turistler öncelikle büyük bir terası inceleme fırsatı buluyor. Terasın ortasında bulunan arı, çiçek, kafeste kuş, yelken, ağaç, yengeç motifleri dikkati çekiyor. 


Alt katında yatak odası, oturma odası ve kostümlerinden örnekler sergilenen müzenin üst katında Zeki Müren'in tamamen kendi tasarımı olan sahne kostümleri, kullandığı takıları, aldığı ödüller ve yaşamından fotoğraflar beğeniye sunuluyor. 


Ön bahçesinde sanatçının elinde mikrofonu olan bronz heykeli ve uzun yıllar kullandığı...