28 / 04 / 2024

zemin etüdü yaptırmak önemli mi

zemin etüdü yaptırmak önemli mi

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 'nden verilen bilgiye göre, ister şahıslar olsun, ister kamu kurum ve kuruluşlar olsun, ahır, tavuk çiftliği, prefabrik yapı dahil bütün yapılar için zemin etüdü yaptırılmak zorunda.

Gaziantep'te depremde yıkılan sitede detaylı zemin etüdü yapılmadığı tespit edildi: 134 kişi hayatını kaybetmişti!

Depremlerde 134 kişinin yaşamını yitirdiği Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nde detaylı zemin etüdü uygulanmadığı ,bazı temellerin ana kaya bazılarının ise dolgu ve alüvyon zemin üzerine oturduğu ve bunun da yer değiştirmelere sebep olduğu belirlendi. İşte detaylar...

Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur? Karavan yapmak için en uygun araç hangisi?

Karavan son dönemde birçok tatilcinin gözdesi konumunda. Gezerek seyahat etmeyi isteyen ve aynı zamanda kalacak yer sıkıntısı çekmek istemeyenler karavan tatillerine yöneliyorlar. Peki “Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur?” İşte detaylar!

Adıyaman'daki deprem konutları için zemin etüdü yapılıyor!

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç yaptığı açıklamada depremzedeler için kalıcı konutların zemin etüt çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, bu ay içinde yapılacak ihalelerin ardından inşaat sürecine geçileceğini belirtti.

Bakan Kurum açıkladı: Yeni inşa edilecek deprem konutları için zemin etüdü başladı!

Deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinin sonuna gelinirken sıra depremzedelerin geçici olarak barınmalarının sağlanması ve daha da önemlisi kalıcı konutlar için zemin etüdü çalışmaları da başladı...

Düzce Cedidiye'de zemin etüt çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi kent genelinde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırıyor. Belediye kent genelinde zemin etüt çalışmalarına başladı.

Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31398 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zemin etüdü yıkıcılığı engelliyor!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi ve İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, Ege Denizi'nde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin, Bayraklı'daki yıkıcı etkisinin, zemin etüdünün önemini ortaya koyduğunu dile getirdi. 

TOKİ Ankara'da zemin etüt raporu hazırlatacak!

Ankara İli Beypazarı, Bala, Haymana, Güdül, Nallıhan ve Çubuk İlçelerinde Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ Ankara projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Ankara İli Beypazarı, Bala, Haymana, Güdül, Nallıhan ve Çubuk İlçelerinde Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 2 Nisan 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ 5 ilde yer alan 3 bin 500 konut için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Ordu, Samsun, Sinop, Çorum, Amasya İllerinde Yapılacak 3500 Adet Toplu Konut Projesi için Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 12:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Bursa'daki 3 bin 200 konut için zemin etüt hazırlama ihalesi!

Bursa İli Genelinde Yapılacak 3200 Toplu Konut Projesi için Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya'da zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi bugün!

Konya İli Genelinde Yapılacak 2283 Toplu Konut Projesi için Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Şanlıurfa'da zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi bugün!

Şanlıurfa İli Akçakale İlçesi Atatürk Mahallesi ve Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesinde Yapılacak 2000 Konutluk Toplu Konut Projesi için Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 10:30'da yapılacak.

zemin etüdü yaptırmak önemli mi Haberi

zemin etüdü yaptırmak önemli mi

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 'nden verilen bilgiye göre, ister şahıslar olsun, ister kamu kurum ve kuruluşlar olsun, ahır, tavuk çiftliği, prefabrik yapı dahil bütün yapılar için zemin etüdü yaptırılmak zorunda. 


Yetkililer, zemin etüdünün ruhsatın en önemli aşaması olduğunu belirterek" Kişi ve kurumlar yapacakları inşaatlar için zemin araştırması yaptırırken bu konuda belediyemize de başvurmak zorundalar. Belediyemizin kontrolünde gerçekleşen zemin etütleri sayesinde yapıların depreme dayanıklılığı da sağlanmış oluyor" dediler. 


Demokrat Kocaeli


Haber Kocaeli gazetesinde şöyle yer aldı;


Zemin etüdü olmayana ruhsat yok!


İzmit Belediyesi, mahalle ve köylerde herhangi bir yapı kurmak isteyenlere zemin etüdü için gerekli işlemi yaptırmaları uyarısında bulundu. Zemin etüdünü yaptırmayan kurumlara ruhsat verilmeyeceği bildirildi


İzmit Belediyesi sınırları içerisindeki mahalle ve köylerde yapılacak her türlü yapı için zemin etüdünün zorunlu olduğu öğrenildi. Belediyenin...