28 / 04 / 2024

Bakan Kurum açıkladı: Yeni inşa edilecek deprem konutları için zemin etüdü başladı!

Bakan Kurum açıkladı: Yeni inşa edilecek deprem konutları için zemin etüdü başladı!

Deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinin sonuna gelinirken sıra depremzedelerin geçici olarak barınmalarının sağlanması ve daha da önemlisi kalıcı konutlar için zemin etüdü çalışmaları da başladı...



Deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinin artık yavaş yavaş sonuna gelinirken sıra depremzedelerin geçici olarak barınmalarının sağlanması ve daha da önemlisi kalıcı konutların yapımlarına geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kalıcı konutların 1 sene içinde tamamlanacağı sözünü vererek, toplamda 30 bin konut için mart ayında çalışmaların başlayacağını duyurdu. Bunun üzerine gözler Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çevrildi. Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'nin köşe yazısında verdiği detaylara göre, Bakan Murat Kurum, Gaziantep’teki çalışmaları koordine ediyor ama bir ayağı da bölgede. Geçici yerleşim yerlerini ve kalıcı konutları planlıyor.

Bakan Kurum açıkladı: Yeni inşa edilecek deprem konutları için zemin etüdü başladı!

Hürriyet köşe yazarlarından Abdülkadir Selvi'ye önemli açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum, vatandaşın bir saat, bir dakika bile daha az mağduriyeti olabilmesi için çalışmaları yürüteceklerini söyleyerek, kalıcı konutlar için zemin etüt çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Bakan Murat Kurum konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kalıcı konutların yapımına 10 ilde eşzamanlı olarak başlamayı planladıklarını söyleyerek, "Bugüne kadar söyleyip de yapmadığımız bir iş olmadı. Aynı motivasyonla çalışacağız ve inşallah vatandaşımızı mahcup etmeyeceğiz” diye konuştu.

 


Geri Dön