29 / 04 / 2024

Bakan Kurum açıkladı: TOKİ 855 konut için ilk kazmayı vurdu!

Bakan Kurum açıkladı: TOKİ 855 konut için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta inşa edilecek 855 konut için ilk kazmayı vurduklarını söyledi.



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 10 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Verilen son dakika bilgilerine göre, vatandaşların konutlarının yapımları da hızlı başlandı. Projelendirme, zemin etüdü gibi teknik konular tamamlandıktan sonra uygun olan bölgeler için sözleşmeler imzalandı ve inşaat başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada TOKİ vasıtasıyla Nurdağı ve Islahiye'de ilk etapta yapılacak 855 konutun inşası için ilk kazmanın vurulduğunu söyledi.

Bakan Kurum açıkladı: TOKİ 855 konut için ilk kazmayı vurdu!

73 BİN 972 KÖY EVİ YAPILACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesini ihya ve inşa sürecinde 73 bin 972 köy evi yapacaklarını söyleyerek, "Güvenli, sağlıklı, yöreye uygun evlerimizi ahırı, bahçesi, özgün mimarisi ile inşa edeceğiz!" diye konuştu.

Yine verilen bilgilere göre, Adıyaman projelerinin de Mart-Nisan 2023 sonuna kadar başlaması planlanıyor. Peki Adıyaman projeleri hangi bölgelerde inşa edilecek? İşte detaylar...


Geri Dön