27 / 04 / 2024

Malatya'da inşa edilecek kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu!

Malatya'da inşa edilecek kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da TOKİ eliyle ilk etapta 1073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğunu belirtti.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Battalgazi ilçesindeki kalıcı konut çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Yaptığı açıklamada afet konutlarının yanı sıra Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında hayata geçirilen konutların da hızla yükseldiğini kaydede Bakan Kurum şunları kaydetti: "Malatya Battalgazi'de ilk kazmayı vurduk. İlk etapta 1073, devamında da 750 konutu inşa edeceğiz." 

Malatya da inşa edilecek kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu!

Bakan Murat Kurum ayrıca hemen yanı başında 'İlk Evim' projesindeki sosyal konutların devam ettiğini kaydederek, "'İlk Evim' de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek." diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un paylaşımında yer alan videoda deprem konutları için istişareler yapılarak kanaat önderleri ve STK'lerin görüşlerinin alındığı da belirtildi.

Ayrıca verilen detaylara göre, yeni yerleşim bölgelerinde mikro bölgeleme ve zemin etüt çalışmalarından sonra konut yapımına uygun zeminlerde çalışmalara başlandığı belirtilen videoda, Malatya'da ilk kazmanın vurulduğu anlara ilişkin görüntüler de yer aldı.


Geri Dön