01 / 05 / 2024

Ankara Akköprü Kavşağı için ilk kazma vuruldu!

Ankara Akköprü Kavşağı için ilk kazma vuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Konya, İstanbul ve Samsun yollarının kesişimindeki Akköprü Kavşağı için ilk kazma vuruldu.



 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Konya, İstanbul ve Samsun yollarının kesişimindeki Akköprü Kavşağı’ndaki trafik sıkışıklığını rahatlatmak amacıyla hazırladığı proje için ilk kazma vuruldu.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Akköprü kavşağının yan varyant bağlantı yollarının açma çalışmalarına başlandı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın, Ankara ulaşımına ilişkin devrim niteliğindeki kararları bir bir hayata geçiriliyor. 24 saat kesintisiz ulaşımla başlayan, bakiye aktarımı, uzak ilçelere belediye otobüsü hizmeti, tek binişlik kartlarda indirim gibi pek çok yenilikle ulaşımda yaşanan dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

AMAÇ BAŞKENT TRAFİĞİNİ RAHATLATMAK

Sabancı-Bağlıca Bulvarlarını birbirine bağlayacak olan yaklaşık 5,5 kilometrelik bulvarın ardından Ankara trafiğini daha da rahatlatacak yeni kavşak ve yol projelerinden biri olan Akköprü Kavşağı, 2’şer şeritten 3’er şeride çıkarılacak.

İlk etapta Konya, İstanbul ve Samsun yollarının birbirlerine bağlantısını sağlayacak olan yan varyant yollarının açım işlemlerine başlanırken, trafiğin aksamaması içinkavşaktaki ana çalışmaya okulların kapanmasıyla birlikte başlanmış olacak.


Geri Dön