02 / 05 / 2024

Çankırı Aşiyan Kavşağı için ilk kazma 1 Nisan 2017'de vurulacak!

Çankırı Aşiyan Kavşağı için ilk kazma 1 Nisan 2017'de vurulacak!

Aşiyan kavşağı 4 Kasım 2016 tarihinde ihale edildi. yüzde 34 indirim ile Netroyol firması 23 milyon TL ile ihaleyi aldı ve bugün imzalandı. Kavşak için ilk kazma 1 Nisan 2017'de vurulacak.




Çankırı İl Genel Meclisi 16. Birleşimi dün gerçekleştirildi. Birleşim Ruhi Şeker başkanlığında İl Özel İdare Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Birleşime Hidayet Çelik izinli olduğu için katılmadı.

 

Açılış ve yoklamanın ardından gündemin ikinci maddesi olan 2017 mali yılı Gider Bütçesinin 09 Eğitim Hizmetleri Bölümü görüşüldü. Konu hakkında Mali Hizmetler Müdürü Bahar Duman Meclisi bilgilendirdi. Duman, “Eğitim Hizmetleri kapsamında Mal ve Hizmet Alım Giderleri 3.280.000,00 TL, Sermaye Giderleri 5.321.000,00 TL Toplamda 8.601.000,00 TL’dir.” açıklamasında bulundu.

 

Meclis üyesi Tevfik Rüştü Özgür, eğitim bütçesin belirlenirken Milli Eğitim Müdürlüğünün görüşünün alınıp alınmadığı sordu. Duman, kurumlara sorulduğu ifade etti.

 

Yapılan bilgilendirme sonrasında gündem maddesi isim okunarak kabul edildi.

 

Dilek ve temenniler bölümünde meclis başkanı Ruhi Şeker, bir önceki toplantıda meclis üyesi Ali Gökçe’nin dile getirdiği, “Ilgaz dağına yapılan telesiyej Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devir edilmesi, işletmesinin de İl Müdürlüğü tarafından yapılması” konusuna açıklama getirerek, “Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığına 5 Kasım 2015 gün ve 201 sayılı yazı ile söz konusu 2 telesiyejin işletilmesini taraflarca Birlikçe yapılmasını talep etmişlerdir. Talebe istinaden muhammen bedel tespit komisyonu oluşturularak İl Encümenin 12 Kasım 2015 gün ve 496 sayılı kararıyla yıllık 4 bin TL bedelle Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliğine işletmek üzere 3 yıllığına kiraya verilmiştir. Bu protokol yapılmış Vali ve Kaymakam tarafından imzalanmıştır” dedi.

 

Şeker’in açıklaması sonrasında meclis üyesi Ali Gökçe, “O zaman Doruk otel faaliyette idi. Şuan çalışmıyor” dedi.

 
-Aşiyan Kavşağı için ilk kazma 1 Nisanda-

 

Şeker ayrıca meclis üyesi Tevfik Rüştü Özgür’ün Aşiyan kavşağı ile ilgili sorusuna ise, “Aşiyan kavşağı 4 Kasım 2016 tarihinde ihale edildi. %34 indirim ile Netroyol firması 23 milyon TL ile ihaleyi aldı ve bugün imzalandı. İşin süresi 1 yıl. Kış şartları nedeniyle 1 Nisan’da başlanacak. Altyapıyı Belediye hazırlayıp, Karayollarına teslim edecek. Karayolları da müteahhitte işi teslim edecek.” dedi.

 

Meclis başkanı Şeker son olarak ise Doruk Otel konusu ile ilgili olarak basında “Geçen hafta bir heyet ile bu konu için Orman Bakanlığına gittik’ ifadesi yer alıyor. Giden heyette ben yoktum. Gidildi ifadesini kullandım” dedi.


Çankırı'da Yenigün


Geri Dön