19 / 05 / 2024

Bakan Kurum açıkladı: TOKİ 855 konut için ilk kazmayı vurdu!

Bakan Kurum açıkladı: TOKİ 855 konut için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta inşa edilecek 855 konut için ilk kazmayı vurduklarını söyledi.



ADIYAMAN

Mart-Nisan 2023 sonuna kadar Adıyaman`da yaklaşık olarak 26 bin konutun yapımına kentin rezerv alanlarında başlanacak. Hürriyet'te yer alan habere göre, şehirde toplamda 9 bin 896 da köy konutu yapılacak.

Verilen bilgilere göre, Adıyaman`ın Besni ilçesinde toplam 2 bin 500 konut yapılacak. Gölbaşı ilçesinde de 5 bin konut yapılacak.

Bakan Kurum açıkladı: TOKİ 855 konut için ilk kazmayı vurdu!

Adıyaman`ın Kahta ilçesine bağlı Erikdere Mahallesi`nde ise 1242 konut inşa edilecek. Adıyaman Merkez İndere Mahallesinde de 4 milyon 850 bin metrekarelik alan üzerinde 3 etapta toplam 26 bin konut yapılacak.

Adıyaman Merkez Örenli mahallesinde de 108 ada 8 parsel üzerine 4 bin konut inşa edilecek.

Bakan Murat Kurum açıklamasında tüm çabalarının, vatandaşları bir an önce evlerine kavuşturmak için olduğunu söyleyerek, "Sözleşmelerini imzaladığımız, zemin etüt çalışmaları tamamlanmış alanlarda hemen işe koyuluyoruz! TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta yapacağımız 855 konutumuz için ilk kazmayı vurduk." dedi.

Depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay nereye kurulmalı? Hatay’da neresi daha sağlam zemine sahip?

Jeolog Okan Tüysüz peş peşe açıkladı! İstanbul depremi kaç şiddetinde ve nerede olacak? Süre doldu! 

Deprem sonrası prefabrik yapılarda flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!


Geri Dön