27 / 04 / 2024

Adıyaman'daki deprem konutları için zemin etüdü yapılıyor!

Adıyaman'daki deprem konutları için zemin etüdü yapılıyor!

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç yaptığı açıklamada depremzedeler için kalıcı konutların zemin etüt çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, bu ay içinde yapılacak ihalelerin ardından inşaat sürecine geçileceğini belirtti.



Adıyaman'ın kuzeyinde yer alan İndere ile Örenli bölgesinde konutların yapılacağı alanda incelemeler yapan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Anadolu Ajansı muhabirine, Adıyaman'da 26 bin kalıcı konut yapılacağını söyledi.

Adıyaman daki deprem konutları için zemin etüdü yapılıyor!

Yaptığı açıklamada inşa edilecek olan bu konutların Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı işbirliğinde inşa edileceğini dile getiren Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç şu an yapılan mikro bölgeleme tekniğiyle zemin etütlerinin ve proje çalışmalarının yapıldığını söyledi. Açıklamasında "Burada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesindeki ekiplerle proje çalışmaları, artı zemin etütleri yapılıyor." diyen Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, burada eski imar planlarının geçerli olmayacağını söyledi. 

Yaptığı açıklamada "Mümkün mertebe yeni planla beraber zemin etütlerine göre belki zemin artı 2 kat, 3 kat yeni sosyal donatılar yine yaşam alanları yolların yeniden ulaşılması planlamaları yapılacak." dedi.


Geri Dön