10 / 05 / 2024

Adıyaman'daki deprem konutları için zemin etüdü yapılıyor!

Adıyaman'daki deprem konutları için zemin etüdü yapılıyor!

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç yaptığı açıklamada depremzedeler için kalıcı konutların zemin etüt çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, bu ay içinde yapılacak ihalelerin ardından inşaat sürecine geçileceğini belirtti.



Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç açıklamada bölgede 26 bin konutun inşa edilmesinin planlandığını dile getirerek, önemli açıklamalar yaptı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının, kendilerine bildirdiği kadarıyl Mart'ta bu bölgenin ihalesinin yapılacağını ve ihalesi yapılır yapılmaz da inşaat sürecinin  başlayacağını söyleyen Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, "Tabi burada yeşilin yaşam alanı olacak, ticaret merkeziyle, yaşam alanıyla sosyal donatılarıyla camisiyle okullarıyla ticaret merkezleriyle park ve bahçesiyle beraber kendi kendine yetecek. İnşallah en kısa zamanda tamamlandığında bizler bunu görmenin mutluluğunu yaşamış oluruz."

Şehir merkezi terk edilmeyecek

Şehir merkezinin terk edilmeyeceğini vurgulayan Başkan Kılınç, "Burada yeni bir yaşam alanı olacak ama burada şehir terk edilecek anlamı çıkmaz. Bunu bir kere söylemem lazım. Çünkü bu şehir bizim kültürümüzdür, Adıyaman'ın kültürüdür. Tarihi donatısıyla sokaklarıyla kültürel yapısıyla coğrafya yapısıyla orası bizim kültürümüzdür. Eski ya da mevcut yerimiz tabii korunacak ama daha yaşanabilir bir şekilde konumlanması koşuluyla." dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç açıklamasında kentte yeni ticari alanlar oluşturmak için çalışma başlattıklarını da belirterek, "Şu an mevcut hasarsız dükkanlar zaten bir bir açılıyor. İnşallah biz de bir yandan Emlak Konut ve TOKİ iştirakiyle beraber kentte ticari alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Şu an karar vermiş olduğumuz bir yer de var. 56 evlerdeki bölgede bir ticari alan belirledik." diye konuştu.

Adıyaman'ın ticaretinin hareketlenmesi gerektiğini dile getiren Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç "Aksi takdirde vatandaşların burayla olan duygusal bağı kopar. Nihayetinde buradan göç eden insanlar şu an kısa vadede misafir olarak başka bölgedeler. Ancak eninde sonunda kendi vatanlarına, kendi topraklarına döneceklerdir." dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, büyük depremler için tarih verdi! Hemen peş peşe açıklanan bu yerlere bakın!

Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem! AFAD açıkladı! Son dakika! 

Tapu işlemlerine deprem güncellemesi! Tapu ve kadastro işlemleri artık bu şekilde yapılıyor! Hemen bakın!


Geri Dön