17 / 05 / 2024

zemin katlar

zemin katlar

Nisan ayı II Koordinasyon Toplantısı Vali Mustafa Büyük başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi . Büyük, zemin katlar Son olarak zemin katların 2,40'dan 2,80'e çıkarılması konusunda açıklamalarda bulundu.

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Binaların inşasında mağaza yapımı şartlara bağlı olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, planlı alanlar imar yönetmeliğinde düzenlemeye gitti ve içinde konut olan vinaların zemin katlarında konut dışı fonksiyonların yapılabilmesinin belirli koşullara bağlandığını açıkladı. 

Ordu Belde Evleri'nin zemin katları neden yıkılmıyor?

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Belde Evleri’nin yıkılması için belediyeye çağrıda bulundu. Gönül, "2021 yılı yaz ayına yetişecek biçimde yeşil alan çalışması tamamlanmalı, geçmişte olduğu gibi mesire yeri ve semt spor alanları olmalıdır" dedi.

Denizli'de deprem riskine karşı iş yerlerinde kolon denetimi!

Denizli Merkezefendi Belediyesi, İzmir’de meydana gelen depremde yıkılan binaların zemin katlarında kolonların kesildiği iddiası üzerine ilçedeki market ve oyun salonu gibi iş yerlerinde yapıların taşıyıcı sistemlerini denetledi.

Ümraniye'de bina denetimleri yoğunlaştı!

Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler, İzmir’deki 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra riskli bina denetimlerini artırdı. Belediye ekipleri, özellikle zemin katlarında iş yeri olan binalarda ruhsat, kolon ve kirişleri kontrol etti ve denetim yaptı.

Aydın'daki binalara imarda ilave 1 kat verilmeli!

NAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Erdemci, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yaptığı ziyarette, Aydın'daki binalara imarda tam bodrum yapılarak müştemilat ve sığınaklar için, zemin katların ise otopark alanı olarak kullanılması için ilave 1 kat verilmesi gerektiğini belirtti...

Örnekköy'de kentsel dönüşümün ilk etabı hızlı başladı!

İzmir’in farklı noktalarında kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren, Uzundere bölgesinde ilk konutları hak sahiplerine teslim eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’deki ilk etabın da bodrum ve zemin katlarını tamamladı.

Yeni Mamak 11. Etap'taki zemin katların kuraları çekiliyor!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ne ilişkin Başkanlık Yazısı da Belediye Meclisi'nde görüşüldü. 1. ve 6. Etap'ta üretilen konutlardan kura dışı tutulan zemin katlarda bulunan konutlar için kura çekilişi yapılacak

Ordu Kabadüz Emniyet Amirliği binasının temeli atıldı!

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, temeli atılan Emniyet Amirliği hizmet binasının ilçeye hayırlı olmasını diledi. Kaya, “3 kat, bodrum ve zemin katlarından oluşan İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası 2016 yılının Mayıs ayında teslim edilecek." dedi.

Mevlana Üniversitesi Hastanesi inşaatının yüzde 95'i tamam!

Konya’da, Yeni İstanbul Caddesi üzerinde inşaatı hızla süren Mevlana Üniversitesi Hastanesi’nin yapımında son aşamaya gelindi. Otopark ve zemin katlarıyla birlikte toplam 17 katlı binanın yüzde 95’i tamamlandı.

Konya’ya dev bir hastane yapılıyor!

Konya’da, Yeni İstanbul Caddesi'nde inşaatı hızla süren Mevlana Üniversitesi Hastanesi’nin yapımında sona gelindi. Otopark ve zemin katlarıyla birlikte toplam 17 katlı binanın yüzde 95’i tamamlandı.

Kentsel dönüşüm için zemin etütleri başladı!

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Suçıkan Mahallesi'ne yapılacak olan 152 adet konutların zemin etütlerinin başladığını, TOKİ ve Belediye iş birliği içerisinde bu alanda çok lüks binaların yükseleceğini söyledi.

Afyon'da kentsel dönüşüm için zemin etüdü çalışmaları başladı!

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Suçıkan Mahallesi'ne yapılacak olan 152 adet konutların zemin etütlerinin başladığını, TOKİ ve Belediye iş birliği içerisinde bu alanda çok lüks binaların yükseleceğini söyledi.

zemin katlar Haberi

zemin katlar

İl Koordinasyon Kurulu toplantısının ana gündem maddesi Sapanca gölü oldu.  Vali Mustafa Büyük, Sapanca Gölü'nün son durumu hakkında konuşurken, gölün ciddi bir şekilde takip edildiğini söyledi.


Proje ve yatırım

Koordinasyon Kurulu üyeleri, proje ve yatırım konularında Vali Mustafa Büyük'e bilgi verirken, Büyük toplantının çıkışında açıklamalarda bulundu. Sapanca Gölü'ndeki son durum hakkında konuşan Vali Büyük "Bakanlığımız konuyu çok ciddi takip ediyor. 

Bütün kurum ve kuruluşların bu konuda hassas olması ve su kullanımı konusunda tasarruflu olmamız lazım" dedi. 


Hayata geçmesi

Karasu demiryolu ile ilgili konuşan Vali Büyük, En büyük yatırımlardan biri Adapazarı-Karasu demiryolu hattıdır. Bunu bütünleştirecek olan da limandır. Zeminden kaynaklanan ve projenin maliyetinin artmasından dolayı bir aksama oldu. 

Tabi bir şekilde bu sorunun üstesinden gelip projenin hayata geçmesini arzu ediyoruz" dedi. 


Zemin katlar

Son olarak zemin katların 2,40'dan...