25 / 07 / 2024

Zemine göre bina yapılmalı

Zemine göre bina yapılmalı

Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilci Yardımcısı Hasan Kuru, Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada deprem yaşanmadan önce yapılması gerekenlere dikkat çekti.

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri!

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri esasları Ekim 2017'de yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor..

Sedat Türkmen: Zemine göre yapılaşma olmalı!

Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Sedat Türkmen, depremlerin zemin türüne göre farklı zararlar verebildiğini belirterek, yapılaşmaların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Bina inşaatı maliyet endeksi yüzde 2,4 artış gösterdi!

TÜİK, 2015 yılı I. Çeyrek (Ocak-Mart) ‘Bina İnşaatı Maliyet Endeksi’ni açıkladı. Buna göre; bina inşaatı maliyet endeksi (BİME), Ocak-Şubat-Mart aylarını kapsayan 2015 yılı birinci çeyreğinde, toplamda bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,4 arttı..

Emlak vergisi neye göre belirlenir?

Arazi, arsa ve bina gibi taşınmaza sahip olan kişilerin 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'na göre vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi neye göre belirlenir?

Hasan Kuru: Zemine göre bina yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilci Yardımcısı Hasan Kuru, Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada deprem yaşanmadan önce yapılması gerekenlere dikkat çekti.

Münir Tanyer: İzmir'de kentsel dönüşüm diğer illere göre daha önemli!

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İzmir'de gerek yeni arsa üretilememesi, gerekse mevcut bina stoğunun yaşlı olmasından ötürü kentsel dönüşüm konusunun diğer illere göre daha önemli olduğunu dile getirdi.

1933 yılı İmar Kanunu'na göre cami arsalarına bitişik arsalarda bina inşa etmek için on metre mesafe lazımmış!

İstanbul Belediyesi'nin 1933 yılında yürürlüğe koyduğu Yeni İmar Kanunu'na göre cami arsalarına bitişik arsalarda bina inşa etmek için cami duvarına inşaatın on metre uzaklıkta olması gerekmiş.

Kat izni neye göre verilir?

Binanın kot aldığı noktadan saçak seviyesine kadar olan mesafesi bina yüksekliği olarak tanımlanıyor. Peki bir inşaatta bina yüksekliği nasıl tespit edilir? Kat izni neye göre verilir? İşte yanıtı...

Bina enerji performansı açısından mimari uygulamaları!

Bina enerji performansı yönetmeliğine göre bina enerji performans açısından mimari uygulamalarında mevcut binaların dış kabuğu, binanın enerji performansını olumsuz etkileyecek şekilde değiştirilemiyor. İşte mimari uygulamaları...

Yeni tüketici yasasına göre bağlı kredinin durumu!

Yeni Tüketici Kanunu'na göre tüketicinin konut kredisi kullanarak satın aldığı konutun hiç ya da gereği gibi teslim edilmemesi durumunda satıcı, sağlayıcı ve konut finansmanı kuruluşu krediden müteselsilen sorumlu olacak...

IMF'ye göre konut fiyatları küresel anlamda yavaş yavaş yükseliyor!

Türkiye bu yıl ikinci çeyrekte Hong-Kong, Ukrayna, Filipinler, Yeni Zelanda, Kolombiya'dan sonra konut fiyatlarının en yüksek olduğu ülke oldu. IMF'ye göre konut fiyatları küresel anlamda yavaş yavaş yükseliyor..

Bina yönetim planı nedir?

Bina yönetim planı nedir?: Kanuna göre bina yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmünde olup; apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini gösteren plandır...

Aidat neye göre hesaplanır?

Aidat neye göre hesaplanır? Aidat bedeli nasıl belirlenir? Tüm kat maliklerinin söz konusu aidatı ödemeleri zorunlu mu oluyor? Gibi aidat ile ilgili sorularınızın yanıtı haberimizde...

Zemine göre bina yapılmalı Haberi

Zemine göre bina yapılmalı

Kuru asıl problemin insanların yaşanan her sorunu bir şeye dayandırmalanndan kaynaklandığını belirterek "Aydın deprem bölgesi ve yerleşim yerlerinin çoğu fay hattı üzerinde ve çevresinde; Kuşadası, Söke, Ortaklar, Germencik, Aydın Merkez ve Nazilli; bu noktada depremin gelmeden önce yapılması gerekenlerle ilgili olarak yasal prosedürlerde eksiklikler var ve açıklar bulunuyor." dedi. 


"YAPILMASI GEREKENLERİ ANLATTI" 


Kuru "deprem anında, yapı sağlamlığının yanında aynı zamanda zemine göre binaların yapılması önemlidir. Şu an İnşaat Mühendisleri ile Jeoloji Mühendisleri arasında projelerin ve zemin etüd raporlarının birbirleriyle koordinasyonu yeterli derecede bulunmamaktadır. Bu noktada yapılacak 3 şey var. 

Birincisi şu an mevcut çıkarılan Kentsel dönüşüm yasası çerçevesinde, eski yapı stokunun kamu yararı da dikkate alınarak uygulanması, İkincisi yapılacak yeni yapıların mutlaka zemin bina ilişkisi incelenerek üretilmesi, üçüncüsü ise mutlaka yeni bina...