30 / 04 / 2024

zeynep sezin kızıltan

zeynep sezin kızıltan

İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Zeynep Sezin Kızıltan, Marmaray kazı çalışması sırasında Bizans dönemine ait kalıntılar bulunduğunu ve 8 bin yıllık neolitik tabakaya ulaşıldığını ifade etti...

Bengü kızının odası için hazırlıklara başladı!

Bengü, kızı Zeynep’in odası için hazırlıklara başladı. Bengü'nün annesi torunu için yastık kılıfı, yorgan ve çarşaf işledi.

Mimar Zeynep Yılmaz kızı Yasemin ile alışverişte!

Cemiyet hayatının önemli isimleri arasında yer alan mimar Zeynep Yılmaz, kızı Yasemin Ilıcalı ile beraber İstinyePark'da objektiflere takıldı.

Ayhan Kızıltan: Mersin'de bazı kamu yatırımları gecikti!

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin'in ekonomik gelişiminin önünde engel gibi duran bazı temel kamu yatırımlarının hayata geçmesini beklemekten yorulduklarını söyledi.

Diyarbakır'daki kız öğrenci yurdu bu yıl hizmete açılacak!

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, 2016-2017 eğitim yılında hizmete açılacak 272 kişilik Kız Öğrenci Yurdu’nu denetledi.

Güman Kızıltan: İzmir'e turizm teşviki verilmeli!

İzmir'in sorunlarını anlatan İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, İnciraltı, Kültürpark ve Fuar İzmir ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kızıltan İzmir'e turizm teşviğinin verilmesi gerektiğini savundu.

Türk Kızılay'ı Zeynep Nedim Oyvar Huzurevi'ni yenileyecek!

Türk Kızılayı, İstanbul Yakacık'ta 30 dönüm arazide kurulu Zeynep Nedim Oyvar Huzurevi'ni örnek bir komplekse dönüştürmek için çalışma başlattı.

Diyarbakır'a 280 öğrenci kapasiteli kız yurdu yapılacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat, Mevlana Halit Mahalle Meclisi’ni ziyaret ederek 280 öğrencinin kalabileceği bir kız yurdu da inşa edecekleri müjdesini verdi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık vefat etti!

Ahmet Alp Kızılcık ve Zeynep Alara Kızılcık'ın babası, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık vefat etti. Cenaze bugün ikindi namazına müteakip Karacaahmet Şakirin Camii'nden kaldırılacak ve defnedilecek..

Kızıltan Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Kızıltan Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, Saldıray Kızıltan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda, Ufuk Kızıltan ve Umut Kızıltan tarafından 12 milyon 143 bin 80,43 TL'lik sermaye ile kuruldu.

Marmaray tarihe ulaştı!

İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Zeynep Sezin Kızıltan, Marmaray kazı çalışması sırasında Bizans dönemine ait kalıntılar bulunduğunu ve 8 bin yıllık neolitik tabakaya ulaşıldığını ifade etti...

Taksim'deki çalışmalarda kültür varlığına rastlanmadı!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Zeynep Kızıltan, ''Şu ana kadar herhangi bir taşınır veya taşınmaz kültür varlığı kalıntısına rastlanmadı'' dedi.

Akfen'in patronu Hamdi Akın, kızının şoföründen şikayetçi oldu!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın boşanmak üzere olduğu eşi Şafak Akın'dan olan kızı Zeynep'i okula götüren şoför Rıdvan Demiral'ı kızının hayatını tehlikeye attığı için savcılığa verdi

Okan Bayülgen'den kızına The Bosphorus'ta 5 yıldızlı parti!

Ünlü şovmen, 2 yaşını dolduran kızı İstanbul için ultralüks bir doğum günü partisi düzenledi. Bayülgen'in İstanbul'un en güzel manzarasında hazırladığı partide bir tek kuş sütü eksikti

zeynep sezin kızıltan Haberi

zeynep sezin kızıltan


İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Zeynep Sezin Kızıltan, Marmaray çalışması sırasında ortaya çıkarılan tarihi eserlerle ilgili olarak, "Burada 13 metrelik bir kültür dolgusuna ulaştık. Bunlar kent arşivi açısından çok önemli ve değerli bilgiler. Bu eserler, bilim dünyasının dikkatinin buraya yönelmesini sağladı" dedi. 


Kızıltan, yaptığı açıklamada; Marmaray projesinin önemli 3 istasyonunun kentsel ve arkeolojik SİT alanında kaldığını, bu nedenle de ilgili bölge kurulları tarafından, bu alanlarda İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü başkanlığında kazıların yapılmasına karar verildiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan izinler çerçevesinde Üsküdar'da, Sirkeci'de 4 ayrı noktada ve en büyük istasyon olan Yenikapı'da, 2004 yılından itibaren arkeolojik kazılara başlandığını söyledi. 


Üsküdar'daki çalışmayı 2008 yılında, Sirkeci'deki çalışmayı da 2012'de tamamladıklarını, Yenikapı'da ise, en büyük alan olması sebebiyle çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kızıltan, "Burada...