20 / 05 / 2024

Zeytin alanları enerji yatırımlarına açılacak mı

Zeytin alanları enerji yatırımlarına açılacak mı

Zeytincilik Yasası 2002’den bu yana tam 6 kez değiştirilmek istendi. Son değişiklik tasarısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile 16 Haziran’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu...

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Sit alanları ranta açılıyor iddiası!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan kritik karar geldi. Bakanlık özel koruma alanlarının da dahil olduğu alanları enerji yatırımlarına açtı.

Enerji Kimlik Belgeli bina sayısı 1 milyonu aştı!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alanların sayısı 1 milyonu geçti. Yeni binalarda alınması zorunlu olan belge, pek çok konuda avantaj sağlıyor. Yüksek enerji verimliliğine sahip binalar kiracıları da, ev sahiplerini de mutlu ediyor...

Onur Akgül: Nijerya'da inşaat ve enerji alanlarında yatırım yapılabilir!

Nijerya'nın yaklaşık 200 milyon nüfusa sahip olduğunu bildiren Türkiye'nin Abuja Ticaret Müşavir Yardımcısı Onur Akgül, sağlık, tarım, altyapı, inşaat, tekstil, savunma sanayi ve enerji alanlarında yatırım yapılabileceğini belirtti.

Tarım arazileri konut alanlarına dönüştü!

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Erkan Rehber, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kapsamında zeytin alanları ve meraların yatırıma açılmasını değerlendirdi.

Danfoss, İran-Avrupa Birliği Enerji Forumu’nda!

Danfoss, 29-30 Nisan tarihlerinde birincisi düzenlenen İran-Avrupa Birliği Enerji Forumu’na katıldı, binalarda enerji verimliliği ve enerji politikalarında odak alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Zeytinlik alanlarında yüzde 10 konut yapma hakkı kaybedildi!

Komuoyundaki tepkiler nedeniyle zeytin alan alanlarında sanayi tesisi yapılmasının önünü açan düzenleme geri çekildi. Zeytinliklere yüzde 10’a kadar konut yapma hakkı ortadan kaldırıldı.

Binalar için Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkul geliştiricileri kadar konut alanları da etkiliyor. 2 Mayıs 2017 itibariyle Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmayan konutlarda alım-satımlar yapılamayacak. Peki Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır? İşte cevabı....

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği yayınlandı!

Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği 9 Ekim 2016 Tarihli 29852 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Özel mülklerde yenilebilir enerji için acele kamulaştırma yapılabilecek!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. buna göre; özel mülkiyet taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, bu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.

İzmir Kemalpaşa'da imara açılan zeytin alanı SİT değilmiş!

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugün köşesinde "Zeytin alanlar SİT değilmiş" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

İzmir ve Manisa'da zeytin alanları imara mı açılıyor?

Milliyet Ege Gazetesi'nin köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugün köşesinde " Son zeytin alanının da imara açılacağının belgesi "başlıklı yazısına yer ver verdi. İşte yazının detayları..

Gazbeton enerji verimliliğinde yüzde 50 fark sağlıyor!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Genel Sekreteri Gülay Özdemir; “Gazbetonun sağladığı enerji verimliliği, ülke ve aile ekonomisine önemli katkılar sağlıyor, ekolojik denge korunarak, sağlıklı ve konforlu yaşam alanları oluşturuyor” dedi.

Zeytin alanları enerji yatırımlarına açılacak mı Haberi

Zeytin alanları enerji yatırımlarına açılacak mı


Kanun Tasarısı ile zeytin alanlarının madenciliğe, enerji yatırımlarına açılması öngörülüyor. Zeytinciler bir kez daha ayaklandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilleriyle görüşerek şimdilik tasarının sanayi komisyonundan geçmeden alt komisyona havale edilmesini sağladılar. Zeytin alanlarının madenciliğe ve enerji yatırımlarına açılması ne anlama geliyor? 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” nın 4. Maddesi’ne göre, zeytin alanlarında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından izin alınmak suretiyle tesisler yapılabileceği hükmü getiriliyor. Tasarıya ustaca yerleştirilmiş bir madde ile gerçek amaç gizlenerek sanki zeytinlikler koruma altına alınıyor algısı ile kamuoyu aldatılıyor. Tasarı ile zeytinliklere hayvanların sokulması yasaklanıyor. Zeytin ağacı kesenlere ağaç başına bin lira para...