08 / 05 / 2024

Zeytinburnu imar 2017

Zeytinburnu imar 2017

Zeytinburnu Belediye Meclisi İmar Komisyonu'nun yaptığı toplantıda imar uygulamalarıyla ilgili bazı plan notu değişikleri konuşuldu. 

Zeytinburnu Sümer Mahallesi imar uygulaması askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Sümer Mahallesi, 1782 ada, 3, 4, 7 ve 8 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu’ndaki 2 bin metrekarelik parselin imar planı değiştirildi!

17. yüzyıldan miras olan Zeytinburnu’ndaki Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı’nın yanındaki araziye özel üniversite ve hastane yapılması amacıyla imar planı değiştirildi.

İmar barışında son iki hafta!

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapıları kapsayan imar barışında sona gelindi. Başvurular 15 Haziran'da sona erecek. Peki başvuru tarihi yeniden uzatılır mı?

İmar barışında tarih tartışması!

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla birlikte 31 Aralık 2017 tarihinden önce imarsız yapıların kayıt altına alınarak inşa edilmiş, tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina, kooperatif hak sahipleri yararlanabildiği imar barışında tarih tartışması başladı.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

5 bin 300 imar barışı fırsatçısı yakayı ele verdi!

Hükümet, imar barışı fırsatçılarına göz açtırmıyor. 31 Aralık 2017’den sonra yapılan kaçak yapılar takibe alındı. Türkiye genelinde 5 bin 300 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi. Fırsatçılara para ve yıkım cezası geliyor..

İmar barışında son fırsat! Duyan bankaya koştu!

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapılar için Yapı Kayıt Belgesi almanın önünü açan imar barışı uygulaması 15 Haziran'da sona eriyor...

İstanbul'daki 3 millet bahçesinin imar planlarını Bakanlık hazırladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Başakşehir’de yapılacak olan millet bahçeleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni devre dışı bırakarak imar planı hazırladı. 

Zeytinburnu Seyitnizam nazım imar planına ilişkin itiraz planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Seyit Nizam Mahallesi, 2980 ada, 44 ve 45 parsellere ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli plan askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Nuripaşa nazım imar planına ilişkin itiraz planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Nuripaşa Mahallesi, 2276 ada, 28, 29, 125, 126, 530, 540, 551 parsellere ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli plan askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi, Millet Bahçesine İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Zeytinburnu'na mega yat limanı projesi geliyor!

Zeytinburnu Kazlıçeşme miting alanına komşu yeşil alana mega yat projesi planlanıyor. Projenin önünü açan imar planları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Zeytinburnu imar 2017 Haberi

Zeytinburnu imar 2017

Zeytinburnu Belediye Meclisi İmar Komisyonu'nun yaptığı toplantıda imar uygulamalarıyla ilgili bazı plan notu değişikliklerinin yapılması kararı alındı.

İmar Komisyonu'nda alınan kararlara göre; emsal hesabına göre yapılacak bütün uygulamalarda açık havuz yapılamayacak ve 1+1 tipi konut sayısı, toplam bağımsız konut sayısının yüzde 15’ini geçemeyecek. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; terklerden sonra parsel alanı 10 bin metrekare ve daha büyük parsellerde yapılması zorunlu olan mescit, bloklardan bağımsız, ayrık olarak inşa edilecek. 

Zeytinburnu Belediyesi konu ile ilgili şöyle açıklama yaptı; "Gelen şikayetlere göre açık havuzların yılda 3 ay gibi kısa bir kullanım süresi bulunmaktadır. Açık havuzlar, bu kısa süreli kullanım yerine yeşil alan olarak değerlendirilebilecek bir yer kapladığı için bu hususta değişikliğe gidilmiştir" denildi.

Komisyonda alınan kararda, "Terklerden sonra parsel alanı 10 bin metrekare ve...