04 / 05 / 2024

zeytinköy antalya

zeytinköy antalya

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, katıldığı ANTİAD toplantısında kentsel dönüşüm projelerine değindi. Kent dönüşümü üçe ayıran Menderes Türel 'Zeytinköy bambaşka bir kimliğe bürünecek' dedi

Menderes Türel: Zeytinköy bambaşka bir kimliğe bürünecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, katıldığı ANTİAD toplantısında kentsel dönüşüm projelerine değindi. Zeytinköy için uygulayacakları sosyal kalkınma projesinin ardından bambaşka bir kimliğe bürüneceğini söyledi.

Antalya Zeytinköy’de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Zeytinköy bölgesinde şehirleşme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Antalya Zeytinköy'de tapu sevinci!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Zeytinköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen tapu dağıtım töreninde, Muratpaşa'da 'Çözülemez' denen sorunları çözdüklerini söyledi. 

Muratpaşa'da tehlikeli yapılar yıkılıyor!

Muratpaşa Belediyesi, Haşim İşcan Mahallesi’nde yıkılma-çökme tehlikesi sebebiyle insan yaşamı ve güvenliği için tehdit oluşturan 3 yapıyı, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararı doğrultusunda yıktı. 

Antalya Zeytinlik'teki metruk binalar yıkılıyor!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Yeşildere Mahallesi (Zeytinköy)'deki bakımsız ve metruk yapıları yıktı. Belediye kentsel dönüşüm projeleri kapsamından yıkımlara devam ediyor.

Antalya'nın imar planları!

Antalya’yı Antalya yapan güzelliklerinden birisi olan falezlerin üzerine kenti götürmemek gerekirdi. Şimdi oralara apartmanlar doldu ve son derece de kötü oldu.

Antalya Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi imar planı askıda!

Antalya Kepez Kızıllı Köyü Antalya Kenti Düzenli Depolama Tesisleri amaçlı mevzii imar planının kullanımları içinde Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf tesisleri imar planı değişikliği askıda...

Antalya Zeytinköy'deki hastanenin kaçak alanları yasallaşacak mı?

Zeytinköy bölgesinde inşaatı biten özel hastane alanının kaçak bölümleri emsal artışı ile yasalaştırılmak istenirken örnek teşkil edeceğinden kaçağı bulunan oteller adeta pusuya yattı.

Demirkapı Tüneli'nin inşaatı 2016 yılının sonunda bitecek!

Konya'yı Antalya'ya bağlayacak Demirkapı Tüneli'nde çalışmalar hızla sürüyor. Tünel 2016 yılı sonunda trafiğe açıldığında 4 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçiş sağlayacak.

Antalya Sarısu teleferiği Eylül'de açılacak!

Avrupa'nın en büyük Şişme Çocuk Köyü Antalya'da kuruluyor. 5 milyon 870 bin liralık bütçeyle kurulacak olan Çocuk Köyü Ağustos'ta açılacak.

Pamukkale'ye 33 milyon liralık yatırım!

Kayıhan, Zeytinköy ve Zümrüt mahallelerinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin 1 milyon liraya ihale edilen 2 bin 850 metre uzunluğundaki yol ve kaldırım çalışmalarını denetledi...

Antalya 2015 yılında 315 milyon lira yatırım yapacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı taslak bütçesi Büyükşehir Meclisi’nin Kasım ayı ek oturumunda kabul edildi. Gerçekleştirilme hedefi yüzde 90 olan bütçede en büyük pay yatırımlara ayrıldı.

Antalya'ya Slovenya'dan gelen turist sayısı yüzde 276 arttı!

Antalya'ya Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 4,46, Belçika'dan gelen turist sayısı yüzde 5,34, Finlandiya'dan gelen turist sayısı yüzde 288,12, Slovenya'dan gelen turist sayısı yüzde 275,82 arttı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hollandalı yatırımcıları EXPO’ya davet etti!

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Ron Keller, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti. Türel, EXPO 2016 çok önemli bir organizasyon ve Hollandalı yatırımcıları EXPO 2016 ’da görmek istediklerini söyledi.

zeytinköy antalya Haberi

zeytinköy antalya

Kent dönüşümü üçe ayıran Türel, Kepezaltı ve Santral Mahallerinde hayata geçirecekleri proje ile bölgeye değer katacaklarını, Zeytinköy'ün uygulayacakları sosyal kalkınma projesinin ardından bambaşka bir kimliğe bürüneceğini söyledi. Türel bir diğer kentsel dönüşüm türünün ise tarihi alanlardaki kentsel yenileme olduğunu ve bunu Balbey'de gerçekleştireceklerini ifade etti. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya İşadamları Derneği'nin (ANTİAD) toplantısına konuk oldu. Başkan Türel, bugüne kadar yapılan yatırımlarla ve yeni projelerle ilgili işadamlarına bilgiler verip, sorularını yanıtladı. Geleceğin Antalya'sını inşa edeceklerini dile getiren Türel konuşmasına ulaşım ile ilgili hayata geçireceklerini projeleri anlatarak başladı. 

Antalya'ya yeni cazibe merkezleri kazandıracaklarını ve sinemanın merkezi haline getireceklerini ifade eden Türel Kültür Bakanı Ömer Çelik ile birlikte gerçekleştirdiği ABD gezisi hakkında bilgi verdi. 


KEPEZALTI-SANTRAL'DE SONA YAKLAŞILDI 


Antalya'da uygulayacakları kentsel dönüşüm projelerini aktaran...