06 / 05 / 2024

zeytinliada arkeopark

zeytinliada arkeopark

Yaklaşık bin 500 yıllık tarihe sahip Meryem Ana Kilisesi'nin bulunduğu Zeytinliada'nın ''Arkeopark Ada Müzesi'' olarak turizme açılması için çalışmalar sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, çalışmalar için 650 bin liralık ödenek ayrıldığı bildirildi...

Balıkesir’deki Zeytinli Ada, arkeopark projesiyle turizme kazandırılıyor!

Balıkesir’in Erdek ilçesindeki Zeytinli Ada’da Meryem Ana Manastırı'ndaki M.S. 4’üncü yüzyıldan kalan vaftizhane, 2 hamam, seramik pişirme fırınları gibi alanların ziyaretçilere açılması için ören yeri çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki tatil sezonunda kültür turizmine açılacak!

Ankara’daki Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi hayata geçiriliyor. Projenin 2021’de tamamlanması planlanıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Myrleia antik kentine arkeopark yapılacak!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde üzerine alışveriş merkezi inşa edilen 2 bin 700 yıllık Myrleia antik kentinin geri kalanı plan değişikliğiyle arkeopark ilan edildi. 

Tarihi Milas evleri turizme kazandırılıyor!

Muğla'da Kral Hekatomnos'a ait anıt mezarın da yer aldığı Uzunyuva Anıt Mezarı, Arkeopark Alanı'ndaki Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait 8 bina restore edilerek ziyarete açıldı.

İstanbul'a Bathonea Arkeopark geliyor!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ‘’Bütün yollar Avcılar’dan Geçer’’ sempozyumun kapanış konuşmasında İstanbullulara nefes aldıracak yeni Bathonea Arkeopark projesinin müjdesini verdi.

Hisar Arkeopark Projesi için kamulaştırma!

Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı.

Düzce Konuralp’e arkeopark yapılıyor!

Düzce Belediyesi tarafından Konuralp’de tarihi 40 basamaklar önünde oturma ve dinlenme amaçlı park yapılıyor.

Nilüfer Gölyazı’da arkeopark oluşturulacak!

Nilüfer Belediyesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Gölyazı'da devam eden arkeolojik kazılarda 2500 yıl öncesine ait günlük yaşam, ticaret ve dini inançlara ait önemli bulgular elde edildi

Çorum Hitit Barajı'na 22 milyon TL'ye arkeopark yapılacak!

Anadolu'nun en eski barajı olarak değerlendirilen Çorum'daki Hitit Barajı'nın koruma altına alınması ve turizme kazandırılması için rekreasyon projesi hazırlandı. DSİ Genel Müdürlüğünce hazırlanan 22 milyon liralık arkeopark ile rekreasyon projesiyle Çorum'un turizm merkezi olması sağlanacak.

Bursa Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi yıl sonuna kadar tamam!

Bursa Akçalar'daki Arkeopark'ta inşası devam eden "Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi"nin yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefledikleniyor.

İzmir Arkeopark’ta çalışmalar neden durdu?

İzmir Altınpark Arkeopark’ta 10 yıl önce başlayan kazı çalışmaları ekonomik sorunlar nedeniyle durdu. rkeopark tamamlandığında, her yıl binlerce turistin ziyaret etmesi hedeflenirken, çevredeki esnafa da ticari açıdan büyük katkılar sağlaması öngürülmüştü.

Hatay kentsel dönüşümde son durum!

Antakya Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçedeki kentsel dönüşüm ve Arkeopark projesi hakkında bilgi verdi. Savaş ''Türkiye'de kentsel dönüşüm ile kutu gibi evler yapılıyor ve kentsel dönüşüm değil de rantsal dönüşümler yapılıyor'' dedi.

Bursa'ya açık hava müzesi geliyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Hisar bölgesinde başlattığı arkeopark çalışmalarıyla Bursa’nın tarihini yeniden canlandırıyor. Bursa’nın tarihi, Osmangazi Belediyesi’nin 2011 yılından bu yana devam eden çalışmalarıyla gün yüzüne çıkıyor.

zeytinliada arkeopark Haberi

zeytinliada arkeopark


Yaklaşık bin 500 yıllık tarihe sahip Meryem Ana Kilisesi'nin bulunduğu Erdek'teki Zeytinliada'nın, ''Arkeopark Ada Müzesi'' olarak turizme açılması için çalışmalar sürüyor. 


Adadaki çalışmaları yerinde inceleyen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, başkanlığını Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk'ün yaptığı kazıların, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Müze Müdürlüğü ve Erdek Belediyesi'nin destekleriyle 2006'da başladığını bildirdi. 


Yaklaşık bin 500 yıllık Meryem Ana Kilisesi'nin gün yüzüne çıkarılmaya çalışıldığını ifade eden Aysan, bir yandan da adanın turizme açılması için yoğun çaba harcadıklarını kaydetti. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle Zeytinliada'nın Türkiye'nin ilk ''Arkeopark Ada Müzesi'' olacağını anlatan Aysan, şöyle devam etti: 


''Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın, Erdek Turizmi Tanıtma Vakfı'na kredi desteğiyle 962 metrekarelik oturma alanı ve bin 200 metrekarelik kazı alanının üstü kapatılacak. Kazı alanının üstü, polikarbon...