05 / 05 / 2024

Zeytinlik imar sahası

Zeytinlik imar sahası

1 Haziran'da Meclis komisyonunda kabul edilen 'Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi' tasarısı TBMM grup toplantılarında konuşuldu. Konu, Başbakan Yıldırım ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündemindeydi.

Şişli Kaptanpaşa Mahallesi imar uygulaması askıda!

Şişli İlçesi, Kaptanpaşa Mahallesi, 1800 ada, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 43, 44, 45, 46, 100 parseller, 2079 ada, 582 parsel, 2155 ada, 77, 78, 80 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması askıda...

Zeytinburnu Sümer Mahallesi imar uygulaması askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Sümer Mahallesi, 1782 ada, 3, 4, 7 ve 8 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Bakırköy Zeytinlik Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Bakırköy İlçesi Zeytinlik Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Demirören Holding'in Göktürk'teki ipotekli arazilerinin imar planı iptal edildi!

Demirören Holding’e ait Kemer Country’deki golf sahasının yer aldığı araziyle ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Buna göre; Demirören'in borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na ipotek ettirdiği arazilerin imar planı iptal edildiği belirtildi.

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Girne-Çatalköy imar planına destek!

Templos/Zeytinlik Koruma İnisiyatifi, Şehir Plancıları Odası’nın Cuma günkü açıklamasına destek verdi. İnisiyatif, Girne-Çatalköy imar planına aykırı bir gelişmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Karatay'da 21 mahallede imar düzenlemesi!

Karatay Belediyesi tarafından imar ve mülkiyet sorunlarının çözülmesi için 21 mahallede, 38 farklı düzenleme sahasında 9 milyon 821 bin metrekarelik alanda imar düzenlemesi yapıldı.

Muratpaşa Kırcami'nin imar planları meclis gündeminde!

Antalya Muratpaşa Belediye Meclisi, 481 futbol sahası büyüklüğünde bulunan Kırcami bölgesinin imar plan revizyonunu görüşmek için tek gündemle olağanüstü toplandı.

Samsunsporlu taraftarlardan imar tepkisi!

Yılport Samsunspor ve Büyükşehir Belediyesi'nin anlaşmaya vardığı toprak döküm sahasında imar sorunu çıkması Kırmızı Beyazlı taraftarların tepkisine neden oldu.

Zeytinlik alanlarına imar yasağı!

Zeytinlik sahaları için düzenleme geri çekildi. Alanlar imara kapatıldı. Ev ve otel yapılamayacak zeytinliklere maden ve sanayi tesisi kurulabilecek.

Zeytinlik imarına 1 hafta erteleme!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Üretim Reform Tasarısı'nın Meclis görüşmeleri gelecek haftaya kaldı.

Okmeydanı'nda riskli alan imar planlarına itiraz!

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Okmeydanı Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Etkileşim Geçiş Sahasına ilişkin onaylanan imar planına dün itiraz etti.

Kırcami'de imar planları tamamlandı!

1.481 futbol sahası büyüklüğünde Kırcami bölgesinde, imar planlarının tamamlandı. Muratpaşa Belediyesi 30 yıldır imar sorunu yaşayan Kırcami’de açık ve şeffaf bir planlama süreci yürüttü.

Zeytinlik imar sahası Haberi

Zeytinlik imar sahası

'Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi' tasarısı 1 Haziran'da yürürlüğe girdi. Meclis komisyonunda kabul edilen tasarı alternatif alan bulunmaması halinde zeytinliklere sanayi ve maden tesisi yapılmasının önünü açıyor. 


AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, tartışmalara neden olan zeytinlik düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.


Yıldırım, "Bakanlık olur verirse bu iş olacak. Eğer bu işin yapılmasında üstün kamu yararı varsa bu gerçekleşecek. Türkiye'nin geleceği açısından zeytin mi daha önemli yoksa yapılacak tesis mi daha önemli'' şeklinde konuştu.


CHP lideri Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bir de şimdi zeytin ağacının katliamına sıra geldi. Doymuyorlar. Yiyorlar doymuyorlar. Ya siz zeytin ağacından zeytinden ne istiyorsunuz. Maden arayacaklar. Maden yerin üzerinde yerin altına neden bakıyorsun'' dedi.


Tasarı neleri değiştiriyor


Söz konusu tasarının yasalaşması durumunda;


- Alternatif alan bulunmaması durumunda...