21 / 05 / 2024

zeytinlikler enerji yatırmına açılacak mı

zeytinlikler enerji yatırmına açılacak mı

Zeytincilik Yasası 2002’den bu yana tam 6 kez değiştirilmek istendi. Son değişiklik tasarısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile 16 Haziran’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu...

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

MİA Teknoloji iştiraki Enerjey Enerji Romanya pazarına açılıyor!

Türkiye’nin önde gelen bilişim şirketleri arasında yer alan MİA Teknoloji’nin iştiraki Enerjey Enerji, yenilenebilir enerji alanında cazip hale gelen Romanya pazarına yatırım yapıyor.

Esmar Enerji Yatırım Proje Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Esmar Enerji Yatırım Proje Danışmanlık Anonim Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Seyfettin Sağlam, Bora Çermikli ve Mehmet Necar Tur ortaklığında kuruldu.

Mellece Turizm Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Mellece Turizm Enerji Yatırım Anonim Şirketi Arnavutköy'de 9 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmut Dönmez, Hüseyin Yarar ve Özcan Belen ortaklığında kuruldu.

Many Points Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Many Points Enerji Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de Osman Ataman, Muharrem Faik Öztunç ve Murat Başaran ortaklığında kuruldu.

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beşiktaş’ta Hasan Çınar, Murat Doğan, Cansel Nurat Aksoy, Mehmet Reha Pamir ve Kayahan Karadaş ortaklığında kuruldu.

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'da Murat Doğan, Cansel Nuray Aksoy ve Mehmet Reha ortaklığında kuruldu.

Er Kaan Gayrimenkul İnşaat Tarım Ve Enerji Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Er Kaan Gayrimenkul İnşaat Tarım Ve Enerji Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de Erkan Ersoy ve Harun Demir Kaan ortaklığında kuruldu.

İslam Memiş’ten ev ve araba alacaklara kritik uyarı. Yatırımcılar ne yapmalı? Dolarda son durum ne olur?

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yatırım maksatlı ev ve araba alacaklara uyarıda bulundu. Altın ve dövizde yaşanacak gelişmelere de dikkat çeken Memiş, Haziran ayını işaret ederken kendi yaptığı yatırım hamlelerini de açıkladı. Peki yatırımcılar ev, araba mı almalı, döviz ve altına mı para yatırm

Mükyen Gayrimenkul Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Mükyen Gayrimenkul Enerji Yatırım Anonim Şirketi BM Gold Kuyumculuk İnşaat Yatırım Anonim Şirketi tarafından Maltepe'de kuruldu.

Vera Petrol Ve Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Vera Petrol Ve Enerji Yatırım Anonim Şirketi Bağcılar'da Yusuf Uçar ve Akif İshakoğlu ortaklığında kuruldu.

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda (Zeın Eddın) M. Abed A. Hawwarın, Ayet Haliloğlu, M. (M. Jawad) Hamza Shahın ve N. (Moh'd Sharıf Sha'lan Abı Sırıeh ortaklığında kuruldu.

Dyem Danışmanlık Enerji Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Dyem Danışmanlık Enerji Yatırım Limited  Şirketi Beyoğlu’nda  50 bin TL sermaye bedeli ile Dilara Solmaz, Murat Solmaz tarafından kuruldu.

zeytinlikler enerji yatırmına açılacak mı Haberi

zeytinlikler enerji yatırmına açılacak mı


Kanun Tasarısı ile zeytin alanlarının madenciliğe, enerji yatırımlarına açılması öngörülüyor. Zeytinciler bir kez daha ayaklandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilleriyle görüşerek şimdilik tasarının sanayi komisyonundan geçmeden alt komisyona havale edilmesini sağladılar. Zeytin alanlarının madenciliğe ve enerji yatırımlarına açılması ne anlama geliyor? 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” nın 4. Maddesi’ne göre, zeytin alanlarında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından izin alınmak suretiyle tesisler yapılabileceği hükmü getiriliyor. Tasarıya ustaca yerleştirilmiş bir madde ile gerçek amaç gizlenerek sanki zeytinlikler koruma altına alınıyor algısı ile kamuoyu aldatılıyor. Tasarı ile zeytinliklere hayvanların sokulması yasaklanıyor. Zeytin ağacı kesenlere ağaç başına bin lira para...