29 / 04 / 2024

Zigana Tüneli inşaatı

Zigana Tüneli inşaatı

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı süren ve Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nde çalışan işçiler, bu büyük projeyle ülkelerine katkı sağlamanın gururunu yaşıyor.

Zigana Tüneli'nin yüzde 25'i tamamlandı!

Gümüşhane’de 2017 yılı 3.dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Okay Memiş’in başkanlığında yapıldı. Vali Memiş, Zigana tünelinin yüzde 25 oranında tamamlandığını açıkladı.

Zigana Tüneli'nin temeli çok yakında atılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Zigana Tüneli ile birlikte Trabzon’u, Gümüşhane’yi İç Anadolu’ya bağlamış olacağız. Proje başladı inşallah yakında Sayın Başbakan'ımızla temelini de atacağız." dedi.

Zigana Tüneli'nin yapımına başlanıldı!

AK Parti'nin dev projelerinden biri olan ve bazı kesimler tarafından 'hayal' olarak görünen yeni Zigana Tüneli'nin yapımına başlanıldı. Böylece ülkemizdeki bir hayal proje daha gerçek oluyor.

Zigana Tüneli ihalesi ne zaman?

Zigana Tüneli Projesi için bu ay içinde yeniden ihaleye çıkılacağı bildirildi. Tarihi İpek Yolu güzergahında yapılması planlanan 12,9 kilometrelik Zigana Tıineli'nin ihalesi 10 Kasım 2014'te yapılmıştı.

Zigana Tüneli 3 yılda tamamlanacak!

Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi İpek Yolu üzerindeki yeni Zigana Tüneli'nin yapımına eylülde başlanacak.

Zigana Tüneli'nin inşaatı Eylül'de başlıyor!

Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan tarihi İpek Yolu üzerindeki yeni Zigana Tüneli’nin yapımına eylülde başlanacak. Yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak tünelin 3 yıl içerisinde bitirilerek ulaşıma açılması bekleniyor.

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Honaz Tüneli inşaatında bulundu! Güzergah değiştirildi!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde inşaatına devam edilen Honaz Tüneli'nin bağlantı yolu güzergahında 2 bin yıllık yerleşim yeri bulundu. Projenin güzergahı değiştirildi.

Zigana Tüneli'nin yüzde 81'i tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 81'i tamamlandı.

Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 76'sı tamamlandı. 

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımı devam eden Kızılcahamam Tüneli inşaatı ve Ankara-Kazan  yol yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamam!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta inşa edilen, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise 14,5 kilometreyle en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli inşaatının yüzde 68´i tamamlandı...

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 67'si tamamlandı! 

Tamamlandığında dünyanın en uzun ikinci, Avrupa ve Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak olan, Yeni Zigana Tüneli'nde inşaat çalışmalarının yüzde 67'si gerçekleştirildi...

Zigana Tüneli'nin yüzde 65’i tamam!

İnşaat çalışmaları tam gaz devam eden Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 65’i tamamlandı. tünel inşaatının, gelecek yıl tamamlanması planlanıyor...

Özbekistan'da metro tüneli inşaatındaki göçükte ölü sayısı 6'ya çıktı!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te dün metro tüneli inşaatında göçük meydana gelmişti. Olay sonucuna ölü sayısı 6'ya çıktı.

Özbekistan'da metro tüneli inşaatında göçük!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te metro tüneli inşaatında göçük meydana geldi. Göçük altında bazı işçilerin toprak altında kaldığı düşünülüyor.

Kop Dağı Tüneli inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Kop Dağı Tüneli inşaatının tamamlanma tarihi ve projede çalışan işçilerin maaş ödemelerinde yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zigana Tüneli inşaatı Haberi

Zigana Tüneli inşaatı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde inşaatı devam eden ve çift tüpte 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nde çalışan işçiler, bu büyük projede görev almanın mutluluğunu yaşıyor.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından 17 Mart 2017 tarihinde düzenlenen törenle temeli atılan ve 29 Ekim 2019 tarihinde hizmete açılması planlanan dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzun tünelinde 400'ü aşkın işçi, vardiya sistemiyle gece gündüz çalışıyor.

Projenin planlanan tarihte bitirilmesi için emek sarf eden ve şantiyede hayatını sürdüren işçiler arasında bir makine ve 2 jeoloji mühendisi, bir iş güvenliği uzmanı, bir idari personel ile bir geri hizmet sağlayıcı olmak üzere 6 kadın personel de bulunuyor.

Bir seneyi aşkın süredir aralıksız çalışmaların sürdüğü projede...