16 / 05 / 2024

Zile evleri restorasyon

Zile evleri restorasyon

Tarihi Zile evleri, aslına uygun şekilde onarılıyor. Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, ta r ili i evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandırılıyor.

Tarihi Zile evleri restore ediliyor!

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel'in AA muhabirine yapığı açıklamaya göre Zengin tarihi dokusu ile dikkati çeken Tokat'ın Zile ilçesinde, eski evler, aslına uygun restore edilerek, turizme kazandırılıyor.

Emlak Konut GYO Vadi Evleri 1.Etap için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Vadi Evleri projesinin 1. Etap ihalesinin kazananı belli oldu. Emlak Konut GYO ve Güryapı Restorasyon arasında 725 milyon 61 bin TL'lik sözleşme imzalandı. 

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Tarihi Bolu Solaklar Kaya Evleri yenileniyor!

Bolu'nun Seben ilçesinde, Frigler tarafından MÖ 1200'lü yıllarda inşa edilen Solaklar Kaya Evleri turizme kazandırılıyor. 4 katlı kaya evleri için restorasyon çalışmaları başladı.

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Gölcük Yalı Evleri'nde restorasyon başladı!

Gölcük Belediyesi´nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkartılıyor.

Gölcük Yalı Evleri'nin restorasyon ihalesi Mayıs'ta!

Gölcük Yalı mahallesindeki Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkan evlerin ardından diğerleri içinde Mayıs ayında ihale yapılacak. İhalenin ardından proje bir yıl içerisinde tamamlanacak.

Bergama Belediyesi restorasyon ödülü aldı!

Bergama Belediyesi, tarihi Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle, "En İyi Restorasyon Uygulaması Ödülü" aldı. Bergama Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte'Kentsel Kültür Varlıkları Projesi' adı altında eski evleri ayağa kaldırıyor

Tokat Zile'deki restorasyon çalışmalarına hız verildi!

Tarihi sokakları koruma amaçlı imar planı ve sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında Tokat Zile'de tarihi ev ve sokakların restorasyon çalışmalarına hız verildi.

Giresun Evleri restorasyonla yenileniyor!

Mimari özellikleri ile öne çıkan ve ihtişamı ile türkülere dahi konu olan tarihi Giresun Evleri'nde yapılacak restorasyon çalışmalarıyla, Anadolu kültürü yeniden canlandırılacak.

Ankara Evleri restorasyon fırsatçılarının gözdesi!

Ankara'nın en eski semtlerinden olan Ulucanlar, Samanpazarı ve çevresindeki tarihi Ankara evleri, fırsatçıların gelir kapısı oldu.

Şahinbey'deki Antep Evleri restorasyon edilerek turizme açıldı!

Şahinbey Belediyesi'nin sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında restore ederek kullanıma açtığı tarihi Antep Evleri yoğun ilgi görüyor.

TOKİ Zile'deki Osmanlı Evleri'ni turizme kazandırıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

Zile evleri restorasyon Haberi

Zile evleri restorasyon

Zile Belediye Başkanı Lütfı Vidinel, AA muhabirine yapığı açıklamada, ilçede 3 bin 600 tarihi ev bulunduğunu belirtti. 


Bu evleri turizme kazandırmak için çalışmalarının sürdüğünü aktaran Vidinel, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın destekleri ve yerel imkanlarımızla tarihi evlerimizde restorasyon çalışmasına başladık. Restorasyonunu yapağımız ev ve konaklarımızı butik otel ve yöresel yemeklerimizin ikram edildiği yerler haline getirmek için gayret ediyoruz" diye konuştu. İlçenin bir Osmanlı kenti olduğunu belirten Vidinel, "İlçemizdeki 8 mahallemiz sit alanı içinde. Zile, Avrupa'da bir kent olsa biletle gezilir" dedi. Restorasyon çalışmalarının önemine dikkati çeken Vidinel, "Dünden bugüne bırakılan değerlerimizi koruyarak, restorasyonunu yaparak gelecek nesillere bırakma gayretindeyiz. Bu konuyla ilgili bilimsel çalışıyoruz. Züe'nin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarmak için koruma amaçlı imar...