15 / 05 / 2024

zile turizmi

zile turizmi

Kültürel varlıkların korunması için kolları sıvayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan büyük proje. Hattuşaş, Frig Vadisi ve de Zile'ye özel imar planı hazırlanarak, bölgede turizm canlandırılacak.

Tarihi Zile evleri turizme kazandırılıyor!

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandınlıyor. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel konu ile ilgili açıklama yaptı.

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda tünel çalışmaları başladı!

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor. Baraj çalışmasında 350 metre uzunluğundaki tünel çalışmasında şuana kadar 200 metrelik tünel kazıldı.

Bolu'da doğa turizmi için eylem planı masaya yatırılacak!

Bolu'da doğa turizmini canlandıracak projeleri hayata geçirmek için 'Tabiat Turizmi Uygulama ve Eylem Planı' hazırlanıyor.

Zile TOKİ Konutları'nda 2. Etap teslim edildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Zile’de yapılan 2. etap 332 konut anahtar teslim töreni yapıldı, yapılan anahtar teslim törenine Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de katıldı...

TOKİ Zile 2. etap teslim ediliyor!

Tokat Zile 2. Etap Projesi kapsamında inşa ettirilmekte olan ve Zile Belediyesi'nce konut alıcısı temin edilen 332 adet konutun teslim işlemleri,01 Şubat – 09 Şubat 2016 tarihleri arasında Ek’te yer alan program dahilinde, gerçekleştirilecek.

Kütahya termal turizmi alanında yeni projeler üretecek!

Çini diyarı Kütahya, ses getirecek yeni nesil yatırımlara hazırlanıyor. Ulaşım sorunlarını çözen şehir yakın zamanda tamamlayacağı projelerle termal turizmi alanında birçok ülkeden ziyaretçi çekecek.

TOKİ Zile 2. Etap'taki 7 konutun kura çekilişi gerçekleşti!

Zile’de 7 bloktan oluşan 332 adet 3+1 ve 2+1 şeklinde yapılan konutların kura çekilişi yapılmıştı. Çeşitli nedenlerle geri iade edilen 7 daire için noter huzurunda saray sinema salonunda çekiliş yapıldı.

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

TOKİ Zile'deki Osmanlı Evleri'ni turizme kazandırıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

Tarihi Zile Evleri TOKİ desteğiyle onarılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile ilçesinde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılacak.

Tarihi Zile Evleri, TOKİ desteği ile turizme açılıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

TOKİ Tokat Zile 2. Etap kura sonuçları 2015!

Toplamda 332 adet konutun satışa sunulduğu TOKİ Tokat Zile 2. Etap kura çekilişi 5 Eylül 2015 tarihinde gerçekleşti. İşte TOKİ Tokat Zile 2. Etap kura sonuçları 2015 detayları...

TOKİ Zile 2. Etap kurası çekildi!

Zile Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde yapılan 332 konut çekilen kurayla sahiplerini buldu. Lütfi Vidinel “ Bu gün İlçemiz için güzel bir gün. Bu gün hepimiz çok mutluyuz. " dedi.

TOKİ Tokat Zile 2. Etap kura sonuçları açıklandı mı?

Toplamda 332 adet dairenin kura yöntemiyle satışa çıkarıldığı Tokat Zile 2. Etap'ta hak sahipleri dün saat 10.00 itibariyle belli oldu. Peki TOKİ Tokat Zile 2. Etap kura sonuçları açıklandı mı?

zile turizmi Haberi

zile turizmi

Türkiye'nin kültürel ve tarihsel zenginliğini korumak için çalışmalarına ara vermeden devam eden Kültür Bakanlığı, Anadolu uygarlığının günümüze ulaşan değerlerini, özel projelerle korumaya, tanıtmaya ve turizme kazandırmayı sürdürüyor. Bu çerçevede Çorum, Afyon ve Tokat'taki tarihi mirasa ilişkin üç ayrı proje hazırlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, koruma ve düzenleme çalışmaları yıl içinde tamamlanarak ziyaretçilere açılacak olan Çorum, Afyon ve Tokat'taki tarihi ve kültürel mirasın yurtdışı ve yurtiçi tanıtımını da, projelerle eşzamanlı olarak yapacak. 


Hattuşaş ören yeri oluyor 


Projelerden ilki, beş bin yıl öncesine dayanan Hitit uygarlığının, Çorum sınırları içindeki başkenti Hattuşaş'a ait kalıntıların korunması ve bölgenin çevre düzenlemesi de yapılarak "Ören Yeri" kapsamında turizme yeniden açılmasını öngörüyor. Büyük Kral IV. Tudhaliya dönemine ait tapınaklar, kraliyet konutları artırılacak güvenlik önlemleriyle yeniden düzenlenecek. 


Doğa tahribatı önlenecek 


Kültür...