10 / 05 / 2024

zilyetliğin iadesi konusu

zilyetliğin iadesi konusu

Zilyetliğin iadesinde uygulanan hükümler nelerdir? Zilyetliğin iadesi konusunda nasıl bir yol izleniyor? Bu konu Medeni Kanun'da nasıl düzenlenmiştir? vb. sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? TOKİ iade paraları hangi bankaya yatıyor?

TOKİ para iadesi konusu şu sıralarda vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaktadır. Başvuru yapan ancak kura çekilişlerinde ismi çıkmayan kişiler, TOKİ para iadesinin ne zaman açıklanacağını sorguluyor. İşte o soruların yanıtları!

Fiyatı açıklanmadı ama 26 adet TOGG almak için sıraya girdi

Mart ayında yollara çıkacağı belirtilen TOGG için fiyat konusu hala gizemini korurken, iş dünyası yerli otomobil markasına destek vermek için sıraya girdi. Eskişehirli sanayiciler 26 adet TOGG alacaklarını açıkladı.

Netflix, Disney+, Amazon Prime, MUBİ, BLU TV ve İNDİEFLEX 30 Ağustos 2022 aylık abonelik tam fiyat listesi…

Eğlenceli vakit geçireceği aktivite arıyor. Dizi ve film izlemek isteyenler için aylık abonelikli dizi film platformları imdadınıza yetişiyor. Aylık abonelik fiyatının ne kadar olduğu ise herkes için merak konusu. İşte Netflix, Disney+, Amazon Prime, MUBİ, BLU TV ve İNDİEFLEX 30 Ağustos 2022 aylık

İzmir Bayraklı'da 12 mahalle için kat sınırlaması geliyor!

İzmir Bayraklı Mayıs Olağan Meclis Toplantısı'nda Bayraklı'da bina inşaatları konusu ele alındı. Mecliste 12 mahalle için kat sınırlaması önerisi getirildi. 

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastro veya tapulaması yapılmış olan yerlerin pafta zemin uyuşmazlığının yenileme çalışmaları sırasında, tespit komisyonunun mevcut kadimden beri zilyetliğin zeminini esas alması ön

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi geliyor!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bina inşaat harcamaları için KDV iadesi getirdiklerini açıkladı..

Hangi dizi nerede çekiliyor? 

Birçok dizinin çekildiği mekanlar izleyiciler için merak konusu oluyor. İzleyicileri ekrana kilitleyen diziler bakın hangi semtlerde, hangi evlerde çekiliyor..

Kıbrıs Yavuz Çıkarma Plajı otel için kiralandı mı?

Kıbrıs’taki Yavuz Çıkarma Plajı için ihale konusu kapanmıyor. Plajın otel için kiralandığı iddia edildi.

İkitelli Şehir Hastanesi için Japonya'dan kredi desteği!

İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi için finansman konusu çözüm buldu. İkitelli Şehir Hastanesi için Japonya'dan kredi desteği alınacak.

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi yapılacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İmalat sanayine yönelik düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlayacağız" dedi.

Yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile yatırım teşvik belgeli inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi..

İnşaatta KDV iadesi 2017!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile 3065 sayılı Kanuna geçici madde eklenerek inşaat harcamalarına KDV iadesi geldi..

İnşaat harcamalarında vergi iadesi imkanı geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yasal düzenleme taslağında yatırımcılara dönük yapmış oldukları önemli düzenlemelerden bir tanesinin teşvik belgesi kapsamındaki yapılacak inşaat harcamalarında vergi iadesi imkânı olduğunu belirtti..

zilyetliğin iadesi konusu Haberi

zilyetliğin iadesi konusu

Zilyetliğin iadesinde uygulanan hükümler!



Medeni kanunun m.993–995 maddelerinde aleyhine açılan dava sonunda zilyet olduğu malı geri vermek zorunda kalan haksız zilyedin geri verme borcunun kapsamı ve iade konusu mala yaptığı masraflara ilişkin talep hakları düzenlenmiştir.


Bu maddelerde düzenlenmiş talepler ayni hakka veya zilyetliğe dayanan istihkak talebine bağlı yan talepler olarak ortaya çıkar. Bununla beraber mal haksız zilyedin elinde telef olmuş veya geri vermeyi talep eden hak sahibi zilyet tarafından başka birine verilmiş olsa dahi, haksız zilyedin sorumluluğu sona ermez. Bu yan talepler yalnız ayni hakka dayanan istihkak ya da taşınır davasında söz konusu olur.


Zilyetlikte geri verme hükümleri kanunun yaptığı atıf gereği olarak, gaibe ve mirasçı atanan kimseye payların verilmesinde, miras sebebiyle istihkak davasında, mirasta denkleştirmede uygulanacaktır.


Medeni Kanun m.993–995 hükümleri gerek taşınır...