08 / 05 / 2024

Zindan Kapı restorasyon

Zindan Kapı restorasyon

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Zindan Kapı’da sürdürülen restorasyon çalışmaları, 23 yıllık Bursa kuşatmasında Bizanslıların beslenme ve hayat kaynağı olan lojistik tünellerini de ortaya çıkardı.

Bursa Zindan Kapı restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kente değer katan projeleri kapsamında ayağa kaldırılan Bursa surlarının en önemli kapılarından biri olan Zindan Kapı’nın da restore edileceğini söyledi.

İBB'nin Cibalıkapı surlarındaki restorasyon çalışmalarına tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Cibalikapı surlarında yapılan restorasyon, Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin tarafından tepki gördü.

Bursa'daki Zindan Kapı'nın restorasyonunda son aşamaya gelindi!

Bitinya Krallığı döneminde hayata geçirilen, 2 bin 500 yıl öncesine ait Zindan Kapı'daki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Patara Antik Kenti'nin simgesi kent kapısı restore ediliyor!

Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğinde, 10 metre yüksekliğindeki 2 bin senelik olduğu tahmin edilen ve su aktarma göreviyle dünyada emsalsiz olduğu bildirilen kent kapısında, restorasyon çalışmaları yapılıyor.

Bursa'da tarihi surların üzerine ev yapmışlar!

Osmanlı Devleti döneminde Uludağ eteklerine açılan ara kapı konumunda olan Zindan Kapı'nın etrafındaki surlar yıkılarak, surun içerisine ve üzerine evler yapılmış...

Süleymaniye Camisi'ndeki hatalı restorasyon iddiasına yalanlama!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Süleymaniye Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında yanlışlık yapıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu kıbleye göre sol harim giriş kapısında kullanılan ayetlerin sıralamasında yanlışlık olmadığını söyledi...

Tekfur Sarayı 'Müze' olarak kapılarını açtı!

2005 yılında ilk restorasyon çalışmalarına başlanan Tekfur Sarayı müze olarak kapılarını ilk kez ziyaretçilere açtı. Açılışa İBB Genel sekteri Hayri Baraçlı’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

1700 yıllık Ayasofya'ya cam kapı taktılar!

Bursa'nın İznik ilçesinde yer alan Ayasofya Orhan Camii'ne, restorasyon çalışmaları kapsamında, monte edilen cam kapı ve buzlu camlar, tepkilere sebep oldu.

Bursa'daki İstanbul Kapı'da restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hıristiyanların önemli hac merkezlerinden olan İznik surlarındaki 2000 yıllık İstanbul Kapı'yı restore ediyor.

Zindan Kapı’daki restorasyon tarihi tünelleri ortaya çıkardı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Zindan Kapı’da sürdürülen restorasyon çalışmaları, 23 yıllık Bursa kuşatmasında Bizanslıların beslenme ve hayat kaynağı olan lojistik tünellerini de ortaya çıkardı.

Yapı ve Restorasyon Fuarı bugün başlıyor!

Yapı ve Restorasyon Fuarı YAPEX bugün Antalya Expo Center'da 23'ncü kez kapılarını açıyor. Fuarda 300'ün üzerinde firma yer alıyor.

Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı yarın açılıyor!

18-21 Kasım tarihlerinde Expo Center'da 23'üncü kez kapılarını açmaya hazırlanan Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı hazırlıklarını tamamlayarak yarın ilk misafirlerini ağırlayacak.

Adıyaman Ulu Camii restorasyon çalışmaları sürüyor!

Adıyaman Ulu Camii’nde restorasyon çalışmaları devam ederken, 113 yıllık kuzey giriş kapısı tarihe ışık tutuyor.

Adıyaman Ulu Camii restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Adıyaman Ulu Camii’nde restorasyon çalışmaları devam ederken, 113 yıllık kuzey giriş kapısı tarihe ışık tutuyor.

Zindan Kapı restorasyon Haberi

Zindan Kapı restorasyon


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Zindan Kapı’da sürdürülen restorasyon çalışmaları, 23 yıllık Bursa kuşatmasında Bizanslıların beslenme ve hayat kaynağı olan lojistik tünellerini de ortaya çıkardı. Bursa’nın altı ve üstüyle tam bir tarih kenti olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeniden düzenlenen tüneller, Zindan Kapı’daki zindanlar ve surların kente güzellik katacağını söyledi.


Başkan Altepe, Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte Zindan Kapı’da sürdürülen restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları sırasında açığa çıkan tünelleri inceledi. Bursa’nın fethinin Osman Gazi döneminde başladığını ve 23 yıl sürdüğünü, Osman Gazi’nin de bu fethi göremediğini hatırlatan Başkan Altepe, Bizanslıların hayatlarını sürdürmesine yarayan tünellerin 2500 yıl sonra gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla birlikte yeniden ortaya çıktığını ifade etti. Tünellerin şehre dışarıdan rahatlıkla girişlerin yapılabileceği, eşya taşınabilecek genişlikte olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Yaklaşık 3.5 metre...