07 / 07 / 2024

Zindan Kapı restore mi edilecek

Zindan Kapı restore mi edilecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kente değer katan projeleri kapsamında ayağa kaldırılan Bursa surlarının en önemli kapılarından biri olan Zindan Kapı’nın da restore edileceğini söyledi.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, restore edilen Tarihi Şile Deniz Feneri'nin açılışını gerçekleştirdi. Törende açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, "Türkiye'nin denizlerdeki lojistik hakimiyetini artıracak Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapıs

Hükümlü ve tutuklular Edirne'deki tarihi yapıları restore ediyor!

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesindeki tutuklu ve hükümlüler, Edirne Müze Müdürlüğü ve Edirne Vakıflar Müdürlüğü ile gerçekleştirilen protokoller doğrultusunda, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki (Mahmudiye Kışlası) kuleli giriş kapısını restore etti

Bursa'daki Zindan Kapı'nın restorasyonunda son aşamaya gelindi!

Bitinya Krallığı döneminde hayata geçirilen, 2 bin 500 yıl öncesine ait Zindan Kapı'daki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Patara Antik Kenti'nin simgesi kent kapısı restore ediliyor!

Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğinde, 10 metre yüksekliğindeki 2 bin senelik olduğu tahmin edilen ve su aktarma göreviyle dünyada emsalsiz olduğu bildirilen kent kapısında, restorasyon çalışmaları yapılıyor.

Bursa'da tarihi surların üzerine ev yapmışlar!

Osmanlı Devleti döneminde Uludağ eteklerine açılan ara kapı konumunda olan Zindan Kapı'nın etrafındaki surlar yıkılarak, surun içerisine ve üzerine evler yapılmış...

İspanya'daki bin yıllık Bab El Ramla restore edilecek!

İspanya'nın Granada kentinin bin yıllık kapısının restore çalışmalarına 2019 yılının ilk yarısında başlanacak

Bursa'daki İstanbul Kapı'da restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hıristiyanların önemli hac merkezlerinden olan İznik surlarındaki 2000 yıllık İstanbul Kapı'yı restore ediyor.

İznik Surları 4.5 milyon TL'ye restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en uzun ikinci suru olan İznik surlarının restore edileceğini açıkladı. İznik surlarının en gösterişli kapısı olan İstanbul Kapı restorasyonu için 4,5 milyon lira harcanacak.

Zindan Kapı’daki restorasyon tarihi tünelleri ortaya çıkardı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Zindan Kapı’da sürdürülen restorasyon çalışmaları, 23 yıllık Bursa kuşatmasında Bizanslıların beslenme ve hayat kaynağı olan lojistik tünellerini de ortaya çıkardı.

Demir Demirgil Tiyatro Salonu restore edildi!

Boğaziçi Üniversitesi’nin 100 yıla yakın süredir sanat ile yaşamış Demir Demirgil Tiyatro Salonu kapılarını tekrar seyircisine açtı. Salon, orijinal haline sadık kalınarak baştan sona restore edildi.

Bursa Zindan Kapı restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kente değer katan projeleri kapsamında ayağa kaldırılan Bursa surlarının en önemli kapılarından biri olan Zindan Kapı’nın da restore edileceğini söyledi.

1985 yılında tarihi köşkler kazanç kapısı olmuş!

1985 yılında tarihi köşkler kazanç kapısı olmuş. Yıkık vaziyetteki konaklar restore edildikten sonra yüksek fiyatla satılıyormuş. Anadoluhisarı'ndaki tarihi Pembe Konak'ta bunlardan birisiymiş. Restore edilen konak 360 milyon liraya satılıkmış.

Yakutiye'deki Tarihi İstanbul Kapı restore edilerek turizme kazandırıldı!

Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın, milli mücadeleyi teşkilatlandırmak için Erzurum'a gelişinde törenle karşılandığı tarihi İstanbul Kapı, Yakutiye Belediyesi'nce restore edilerek turizme kazandırıldı.Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut konuyu değerlendirdi.

Zindan Kapı restore mi edilecek Haberi

Zindan Kapı restore mi edilecek


Bursa’nın tarihine değer katan çalışmalara imzasını atan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, surların en önemli kapılarından biri olan Zindan Kapı’nın restorasyonunun ardından orijinal haline kavuşacağını söyledi.

Bursa’nın tarihinin ayağa kaldırıldığını anlatan Başkan Altepe, “Bursa’nın 2300 yıllık surları ve Bitinya dönemi sur kapıları tüm burçlarıyla ayağa kalkıyor. Bursa’nın binalarla çevrili olan Bizans dönemi değerleri olan surlar kamulaştırmalarla ortaya çıktı” dedi.

Başkan Altepe, surlarda 6 kapının olduğunu belirterek, “Saltanat Kapı, Yer Kapı, Tahtakale Kapısı ve Fetih Kapı daha önce yapılmıştı. 5. kapı olan Zindan Kapı için de surlar içinde 2 adet 4 katlı bina, önde ise 4 ayrı bina kamulaştırıldı. Bursa surlarının, eski Bursa’nın güneybatısında kalan, Uludağ Yolu üzerinde Alacahırka’ya bakan noktasında proje onaylandı. Zindan Kapı’da restorasyon ve rekonstrüksiyon başlıyor. Zindan Kapı...