05 / 05 / 2024

Zonguldak gecekondulaşma

Zonguldak gecekondulaşma

Zonguldak Valisi Ali Kaban, toplantıda, Filyos Vadi Projesi'ne de değinerek, projenin hayata geçirilmesiyle bölgede gecekondulaşmanın önüne geçilecek yeni bir kentleşme çalışması başlatıldığını belirtti.

Zonguldak’ta vatandaşlardan TOKİ tepkisi! Konutlar ne zaman teslim edilecek?

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 2021 yılının başında inşasına başlanan 197 konutluk TOKİ projesinde müteahhit firmanın işi bırakması nedeniyle aylardır çalışma yapılmadığı ifade edildi. TOKİ konutlarının hak sahipleri konutların halen bitirilmediği gerekçesiyle CİMER’e şikayette bulundu.

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Bursa'da kiralık ve satılık ev fiyatları rekora koşuyor!

Kiralık ve satılık evlerdeki fahiş fiyatlar sebebiyle Bursa’nın yeni bir gecekondulaşma tehdidiyle karşılaştığına dikkat çeken BEMO Başkanı Erdal Çelebi, “Bu tehlikeyi birlikte görüp, kontrol etmemiz lazım. Vatandaşa yaşanabilir alanların düşük maliyetlerle teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Zonguldak Merkez ve Çaycuma için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak ili, Merkez ve Çaycuma ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Zonguldak Karaelmas’ta eski binanın yıkımına tepki!

Zonguldak’ta Karaelmas Mahallesi Rıza Ulusman Sokak’ta eski bir binanın yıkım çalışmalarına başlandı. Vatandaşlar ise yıkıma tepki gösterdi. 

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

Zonguldak'ta arazi kavgası: Baba-oğul öldürüldü!

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle Kenan Topçu (62) ile kardeşi İnam Topçu (55) arasında tartışma çıktı. Silahla kavga sonucunda baba-oğul öldürüldü.

200 milyarlık dönüşüm çalışması hız kazandı!

Hükümet, çarpık yapılaşma, gecekondulaşma, kaynak yetersizliği, hukuki sorunlar nedeniyle büyük sorunlar yaşayan şehirlerin sorunu çözmek için dönüşüm çalışmalarına hız verdi..

Zonguldak'ta 55 bin hak sahibinin mağduriyeti giderilecek!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Taş Kömürü havzasında bulunan taşınmazlarının hak sahiplerine satışı sırasında ortaya çıkan ecri misil bedellerinin yüksek olması nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetinin giderildiğini açıkladı. 

Zonguldak Gökgöl Mağarası Mevkisine sosyal donatılı üst geçit!

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Gökgöl Mağarası mevkisine sosyal donatılı üst geçit projesini açıkladı.

Zonguldak Belediyesi'nin gündeminde yapılaşma var!

Zonguldak Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri ile sivil toplum kuruluşu üyeleri toplandı. Toplantıda Zonguldak Belediye sınırları içerisinde yer alan yapılaşmalar ile ilgili fikir alışverişi yapıldı.

Zonguldak Üzülmez Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Zonguldak'ta TTK ve TOKİ işbirliğiyle 5 yıl önce çalışmalara başlanılan Üzülmez Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabının temeli atıldı. Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karaduman, törende konuşma yaptı.

Zonguldak gecekondulaşma Haberi

Zonguldak gecekondulaşma

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde hayata geçirilmesi planlanan Teknopark Projesi tanıtıldı.


Zonguldak Valisi Ali Kaban, Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Toplantı Salonunda düzenlenen tanıtımda yaptığı konuşmada, teknopark projesinin son derece önemli olduğunu ifade etti.


Üniversitenin hassasiyetleri dengeli bir şekilde göz önünde bulundurarak, gerek merkez, gerekse ilçelerde toplumsal ve ekonomik gelişmeleri göz önünde tutarak yatırımları dengelediğini dile getiren Kaban, "Üniversitemizin her türlü anlamdaki çalışmalarından memnuniyet duyuyoruz." dedi.


Kaban, toplantıda, Filyos Vadi Projesi'ne de değinerek, projenin hayata geçirilmesiyle bölgede gecekondulaşmanın önüne geçilecek yeni bir kentleşme çalışması başlatıldığını belirtti.


Filyos Vadisi bölgesindeki 110 hektarlık alanın kuş cenneti olduğunu ve bu alanla ilgili BEÜ'den de çalışma beklediklerini ifade eden Kaban, "Özellikle bölgemizde artık gündeme gelen Filyos Vadisi Projesi ve sonrasında oluşacak olan yoğunluklar var. Orada...