28 / 07 / 2024

Zonguldaka Kubbet-üs Sahra mı yapılacak

Zonguldaka Kubbet-üs Sahra mı yapılacak

Mescid-i Aksa Külliyesi'nde yer alan ve Hazreti Muhammed'in Miraç'a çıktığı yere yapılan Kubbet-üs Sahra'nın mimari açıdan birebir benzeri, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde inşa edilecek. Mescidin 6 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay Lübnan'da sahra hastanesi kuracak!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Lübnan'da yaşanan patlamaya ilişkin, Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla bölgeye arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk edilmekte, Sahra Hastanesi kurulumu planlanmakta" dedi...

Derince'de yapılacak sahra hastanesinin inşaatı durdu mu?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Derince'de yapılması planlanan sahra hastanesinde zemin düzleme çalışmalarından sonra yaklaşık 2 haftadır herhangi bir çalışmada bulunulmaması dikkat çekti.

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 maddede tüm detaylarıyla!

Mega kent İstanbul'da iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 24 Mayıs'ta tamamlanması planlanıyor. Peki İstanbul'daki sahra hastaneleri ne zaman açılacak? İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 maddede tüm detaylarıyla...

İstanbul’daki sahra hastanelerinin çatılarına Teknopanel imzası!

Koronavirüsle mücadelede İstanbul’da bulunan Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı Sahra Hastaneleri’ne kısa sürede 90 bin metrekare çatı malzemesi tedarik eden Teknopanel, projenin en büyük çözüm ortaklarından biri haline geldi.

İstanbul'daki sahra hastaneleri 24 Mayıs'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs salgını kapsamında inşa edileceğini duyurduğu İstanbul'daki iki salgın hastanesinin inşaatları devam ediyor. Peki İstanbul'da yapılan 1008 yataklı salgın hastanelerinin inşaatında son durum ne?

Kocaeli'deki sahra hastanesi inşaatında son durum ne?

Kocaeli Derince'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında 250 yatak kapasiteli sahra hastanesinin yapılacağı alanda çalışmalar sürüyor.

Sahra hastanelerinin ihaleleri yapılmadı mı?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yapılan sahra hastanelerinin ihalelerine ilişkin bilgiler paylaşılmadı. Peki bu hastanelerin maliyeti ne? Sözcü Gazetesi yazarı, sahra hastanelerinin ihalelerini kaleme aldı...

Adana'da yapılan sahra hastanesi mühürlendi mi?

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs tedbirleri kapsamında TÜYAP Fuar Alanı’nda yaptırdığı sahra hastanesinin Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mühürlendiği ileri sürüldü...

Adana'daki sahra hastanesinin altyapısı tamamlandı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da inşa edilen sahra hastanesinin altyapısında sona gelindiğini duyurdu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'daki sahra hastanelerini inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yapımı süren sahra hastanelerini ve Başakşehir İkitelli Şehir Hastanelerini havadan inceledi.

İstanbul'daki sahra hastaneleri 45 günde tamamlanacak!

Sahra hastaneleri malum büyük depo, sergi salonu, hangar gibi yatay ve geniş binaların dönüştürülmesiyle kuruluyor. İstanbul’da tasarlanan iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 45 gün süreceği hesaplanıyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan sahra hastanesi açıklaması! 

Ekrem İmamoğlu, koronavirüs önlemleri kapsamında İstanbul'un Avrupa Yakası'na yapılan sahra hastanesinin, Atatürk Havalimanı'na değil, yanındaki Milli Emlak'a ait araziye yapıldığını söyledi...

Katar İtalya'ya 2 sahra hastanesi gönderdi!

Katar, yeni tip koronavirüs salgınına karşı verdiği mücadeleye destek olmak için İtalya'ya 2 sahra hastanesi gönderdi.

Zonguldaka Kubbet-üs Sahra mı yapılacak Haberi

Zonguldaka Kubbet-üs Sahra mı yapılacak

Mescid-i Aksa Külliyesi'nde bulunan ve Hazreti Muhammed'in Miraç'a çıktığı yere yapılan Kubbet-üs Sahra'nın benzeri, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde inşa edilecek.


Kudüs'te ortası kubbeli sekizgen bir bina olarak yapılan Kubbet-üs Sahra'nın mimari olarak birebir benzerinin farklı ölçülerde inşa edilmesi için proje hazırlandı.


Yapılan protokol gereği temeli Kozlu Belediyesince yapılacak, diğer masrafları ise Zonguldaklı Aydoğan ailesince karşılanacak mescit, Kubbet-üs Sahra'nın Türkiye'deki ilk benzeri olacak.


Kozlu Kaymakamlığının koordinesinde yürütülecek proje kapsamında, bin metrekare avlu içinde 260 metrekare olacak mescitte yaklaşık 200 kişi ibadet edebilecek.


Bahçesinde Kubbet-üs Sahra'nın giriş kemerinin de bulunacağı mescitte, orijinaline uygun renkli taş ve mozaik süslemenin yanı sıra özellikle Osmanlı dönemindeki onarımda eklenen çiniler de yer alacak.


6 ayda tamamlanacak

Zonguldak Valisi Ali Kaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi çok önemsediklerini belirterek katkı sağlayan herkese teşekkür...