25 / 07 / 2024

Zonguldakta maden çöktü

Zonguldakta maden çöktü

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dilaver Mahallesi'ndeki özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldiğini söyledi.

29 ilin yüzde 67'sine maden ruhsatı verildi!

Ülke topraklarının yüzde 67'si maden sahası oldu. İncelenen 29 ilde toprakların yüzde 67'sinin madenler için ruhsatlandırıldığı ortaya çıktı.

ETİ Maden 30 milyon liraya kiraya çıktı!

Yeni hizmet binası inşa etme kararı alan ETİ Maden, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile anlaşma sağladı ve genel müdürlük binasını Adalet Bakanlığı’na devredip, AVM'de kiraya çıktı.

Elazığ'daki tarihi Maden Köprüsü çöktü!

Doğal olmayan heyelan riski altında bulunan tarihi Elazığ Maden Köprüsü son dönemde yağışların da etkisiyle yıkıldı...

Tekirdağ Saray’da 3. Havalimanı için maden ocağı izni çıktı!

Havalimanına malzeme üretmek için Tekirdağ Saray’da 100 hektarlık ormanlık alana maden ocağı izni çıktı. Saray Doğayı Koruma Derneği karara karşı dava açmaya hazırlanıyor.

Artvin Cerattepe maden ocağına bilirkişi raporu!

Artvin’de inşaatı durdurulması istenen Cerattepe maden ocağına bilim adamlarından ‘onay’ çıktı. Cerattepe maden ocağı hakkındaki ‘çevreye zararlı’ iddiaları, bilir kişi raporlarıyla çürümüş oldu.

Artvin’de 8 ayda 11 maden projesine onay çıktı!

Artvin'de 11 maden projesi için yasal süreç başlatıldı. Sadece şubat ayında 4 maden arama projesi için ÇED sürecini başlatan bakanlık, Artvin’de 6 maden projesi için “Çevresel Etki Değerlendirmesi” yapılmasına gerek duymadı.

Alsancak eski Şark Sanayi Fabrikası satışa çıktı!

Alsancak İşçiler Caddesi’ndeki eski Şark Sanayi Fabrikası alanı satışa çıktı. Eti Maden İşletmeleri, 2 bin 676 metrekare büyüklüğündeki alanı muhammen bedeli 4 milyon 700 bin TL’den 14 Eylül pazartesi günü Ankara’da yapılacak ihaleyle satılacak

Spine Towers'ın imar kirliliği şikayetine takipsizlik çıktı!

Soma’daki maden ocağının sahibi Soma Holding’e ait Tilga Madencilik ve Sınai Yatırımlar A.Ş.’nin inşa ettiği Spine Towers’la ilgili imar kirliliği şikayetine takipsizlik çıktı.

Soma’da 9 ay sonra inşaat izni çıktı!

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin geride kalan aileleri için verilen konut sözü tutuluyor. Çalışmalar sonucu arazilere, 9 ay sonra izinler çıktı.

Soma'da Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı!

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi.Kömürün kızışması sonucu çıkan yangının büyümemesi için 3. ve 4. ayaklara duvar örüldüğü belirtildi.

Soma'da maden ocağında yangın!

301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağı'nı da işleten Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi...

Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı!

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı. Söküm çalışmalarının durduğunu vurgulayan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kazanın olduğu yerde yeni bir yangın çıktığını açıkladı.

Sarıyer Trafo Merkezi Alanı imar planı askıya çıktı!

Sarıyer Maden Mahallesi'ndeki Trafo Merkezi Alanı olarak geçen kısım /1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı. Askı süresi 22 Ekim olarak belirlendi.

Zonguldakta maden çöktü Haberi

Zonguldakta maden çöktü

Kaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçüğün gizlenmesinden dolayı olaydan geç haberdar olduklarını söyledi.


Göçükte 8 ya da 9 madencinin mahsur kaldığını anlatan Kaban, şunları kaydetti:


"Göçük  03.00 sıralarında olmuş ancak maden ocağının sorumlu mühendisi konuyu gizlemiş. İçeride kalanlardan birinin babası saaat 11.40 civarında emniyetimize konuyu intikal ettirince haberdar olduk. Önlemler alındı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve AFAD ekiplerimiz orada çalışmalar hızla devam ediyor. Mahsur kalan madencilerin sesleri geliyor. Şansımız, göçüğün ocağın çıkış kısmında olması. Göçüğün 20 metre derinliği var. Şu anda arkadaşlar çalışıyor. İşçileri canlı olarak çıkarmayı bekliyoruz."


Vali Kaban, olayın geç haber verilmesiye ilgili maden ocağı yetkilileri hakkında soruşturma başlattıklarını ifade...