29 / 04 / 2024

ETİ Maden 30 milyon liraya kiraya çıktı!

ETİ Maden 30 milyon liraya kiraya çıktı!

Yeni hizmet binası inşa etme kararı alan ETİ Maden, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile anlaşma sağladı ve genel müdürlük binasını Adalet Bakanlığı’na devredip, AVM'de kiraya çıktı.



İnşaatına 2011 tılında karar verilen ETİ Maden Genel Müdürlüğü hizmet binası ise bitmeyip sürüncemede kalınca, devlete şimdilik kira parası olarak 30 milyon TL'ye patladı.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre,  TOKİ  tarafından ilk olarak 68 milyon TL ödenek ayrılan ancak senelerdir içinde maliyeti 200 milyon TL'ye çıkan binanın 2019 yılı içerisinde bitirilmesi öngörülmüştü. ETİ Maden şimdiye kadar bina maliyetinin yaklaşık 6'da biri oranında, 30.6 milyon TL kira parası ödedi. Sayıştay, devletin daha fazla zarara uğramaması için genel müdürlük binasının bir an önce bitirilmesini talep etti.

SORGULANMASI LAZIM

TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada “Mal sahibiyken kiracı olan ETİ Maden, 2011'den beri lüks AVM'de kira ödüyor. Binasının bitmesini beklemeden neden kiraya çıkıyor ve bugüne kadar 30 milyon TL kira ödüyor? Binası bitene kadar da devletin kesesinden kira ödenmeye devam edilecek. Tüm bu işlemlerin sorgulanması gerekir” diye konuştu.


Geri Dön