29 / 04 / 2024

Sadık Özgür Devlet Hastanesi 30 milyon liraya malolacak

Sadık Özgür Devlet Hastanesi 30 milyon liraya malolacak

Sadık Özgür, Sivas'ta 30 milyon liralık bir yatırım yaparak hastane inşasına başlamış durumda



Kale Kilit'in Kurucusu Sadık Özgür memleketi Sivas'ta 30 milyon liralık yatırımla kuracağı hastane ile doğduğu toprakları unutmayan işadamları arasına katıldı. Özgür, hastane için diğer yatırımlarını erteledi
Doğup büyüdüğü kentin dışına çıkan işadamları için en büyük eleştirilerden biridir geçmişi unutmaları. Ne kadar büyük servet de yapsalar, hemşehrileri için en önemli olan kentlerine sahip çıkmalarıdır. Onları kentlerine yaptıkları yatırımla ölçerler. Belki de bunda pek çok ilin yatırım, istihdam açısından kavruk kalmasının önemli etkisi vardır. Her ne hal ise...Türkiye'de doğduğu toprakları unutmayan insanlar da vardır. Bunlardan biri de Kale Kilit'in Kurucusu ve Onursal Başkanı Sadık Özgür. Özgür Sivas'ta 30 milyon liralık bir yatırım yaparak hastane inşasına başlamış durumda. Bu yıl tamamlanacak olan hastanenin bir diğer özelliği de Özgür'ün bu yatırımı memleketine yapmış olması. İşadamlarının doğduğu yerleri unuttuğu sözüne bir cevap olarak değerlendirilebilecek bu yatırım 96 yatak kapasiteli ve 12 dairelik personel lojmanına sahip. Sağlık Bakanlığı Sadık Özgür Devlet Hastanesi adı verilen bu hastanenin Kale Kilit için başka bir anlamı da var. Şirket bu yıl yapacağı yatırımları bu hastane nedeniyle ertelemiş durumda.

ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ ALDI
Sadık Özgür'ün sosyal sorumluluk çalışmaları arasında başka yatırımlar da dikkat çekici. Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilerek hizmete sokulan ilkokul, ortaokul ve meslek lisesi de bitirilen projeler arasında. Yapılan protokole göre bu yıl hizmete girecek olan hastane, 21 dönüm alanda kurulacak. Doktor ve hemşirelerin rahat bir ortamda sosyal yaşamlarını sürdürmeleri için hastanenin 12 dairelik lojmanı da bulunacak. Sadık Özgür'ün bu yatırımları kamu tarafından manevi de olsa destekleniyor. Özgür'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 13 Temmuz 2009'da yaptığı hizmetler dolayısıyla 'Üstün Hizmet Ödülü' verildi.

21 DÖNÜMLÜK ARAZİ ÜZERİNE KURULDU
Hastane tanı ve tedavi üniteleri: Çocuk polikliniği, dahiliye polikliniği, genel cerrahi polikliniği, acil polikliniği, monitörlü gözlem odası, hasta müşahede odası, laboratuvar, biyokimya, mikrobiyoloji, diş polikliniği, diyet bölümü, kadın doğum polikliniği, diyaliz bölümü, 1 HCV+, 1HBV+ ve 1 acil müdahale odası, 3 ameliyathane, hasta ayılma ve hasta hazırlık odaları, genel yoğun bakım odası, pediatrik yoğun bakım odası, 2 doğumhane ve sterilizasyon bölümü.
Barış Ergin/Sabah


Geri Dön