28 / 04 / 2024

CHP'li Özgür Karabat: 'Vatandaşlar TOKİ'den 250-300 bin liraya konut beklerken fiyatlar 4 milyon TL'ye çıktı'

CHP'li Özgür Karabat: 'Vatandaşlar TOKİ'den 250-300 bin liraya konut beklerken fiyatlar 4 milyon TL'ye çıktı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat 6 Şubat depremlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada vatandaşlar 250-300 bin liraya konut almayı beklerken şimdi bu konutların fiyatları 4 milyon liraya kadar çıktığını söyledi.



6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve binlerce kişinin ölümüne neden olan deprem felaketinin yıl dönümü yaklaşırken CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat da önemli açıklamalar yaptı.

Özgür Karabat, hala çadırlarda, konteynerlerde yaşam savaşı veren yurttaşların umutlarıyla oynandığını söyledi.

CHP li Özgür Karabat: Vatandaşlar TOKİ den 250-300 bin liraya konut beklerken fiyatlar 4 milyon TL ye çıktı

Özgür Karabat, açıklamasında şunları dile getirdi:

"6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılında, yaralar halen kanıyor. Peki, geçen 1 yılda neler söylendi, neler yapıldı?

Cumhurbaşkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremden sonra kalıcı konutların bir sene içerisinde tamamlanacağı; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle 200 bin konutun kentlerde, 70 bin konutun ise kırsal alanlarda inşa edileceği açıklandı.

Genel seçimlere 1 ay kala Cumhurbaşkanı Erdoğan şu vaatlerde bulundu: “Amacımız 319 binini bir sene içerisinde teslim edecek şekilde 650 bin yeni konut ve köy evi yaparak şehirlerimizi normal hayatlarına döndürmek."

Daha sonra ise 872 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olduğu açıklandı. Depremin üzerinden 1 sene geçmesine rağmen kitlesel bitirilmiş konut projeleri yok. 

872 bin bağımsız bölüm olduğu düşünüldüğünde, yüzde 5’i bile bir sene içerisinde yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel seçim öncesinde bize yönelik "Asla yapmadıkları, hiçbir zaman da yapamayacakları afaki vaatlerle depremzede kardeşlerimizin umutlarıyla oynuyorlar" demişti. 

Deprem sonrası yapılacak işler yalnızca konut ve altyapı ile sınırlı değildir. Siz toplumsal bağları bir araya getirecek uygulamalar da devreye sokmalısınız. 

Bu konutlar depremzedelere bedava verilmeyecek. Parası alınacak. Bunların bedelleri ne kadar olacak, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarına bakmakta fayda var. AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı iken 100 bin konut projesi sözü vermişti.

Bu proje kapsamında mega kent İstanbul’da  TOKİ  5 bin konutun çekilişini yaptı. Vatandaşlar 250-300 bin liraya konut almayı beklerken şimdi bu konutların fiyatı 4 milyon liraya kadar çıktı. Benzer tabloyu maalesef deprem bölgesinde göreceğiz.

Depremzedelere satılacak olan deprem konutlarının fiyatları ve ödeme planları henüz belli değil. İstanbul’da yaratılan mağduriyetin bir benzeri deprem bölgesinde de yaşanacak. 

Faiz geliri için evini satmayı düşünenler dikkat! 

Ticari gayrimenkullerde 4 kata varan kira zammı: Küçük işletmeler kapanıyor!

Ekonomist Mert Başaran kız çocuğu olanlara seslendi: 2 kat fazla biriktirin!


Geri Dön