17 / 05 / 2024

zümre usulü

zümre usulü

Miras hukuku üst soylar da miras bırakana yakınlıklarına göre derecelenirler. Miras bırakanın ana ve babası ile kardeşler, yeğenler, bunların çocukları, torunları ve devamı 2. Zümre mirasçılardır....

Kiralık dairelerde açık artırma dönemi başladı! Ev sahipleri, konutlarını  ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkarıyor!

Antalya’ya yerli ve yabancı göçü tüm hızıyla sürerken, fahiş kira yükselişlerinin önü kesilemiyor. Kent merkezindeki pek çok semtte kiralık konut sıkıntısı yaşanırken, bazı mülk sahipleri de konutlarını ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkartmaya başladı.

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Borsada neler oluyor? Küçük yatırımcı için hayati uyarılar

Borsaya giren yatırımcı sayısı 4 milyonun üzerine çıktı ancak toplam portföy değerinin yüzde 90'ına sahip olan yatırımcının oranı yüzde 3.7. Yani küçük bir zümre belirleyici konumda.

Taf Peyzaj Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taf Peyzaj Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Zümre ve Fatih Güler ortaklığında kuruldu.

Bekir Pakdemirli: Hazine arazileri mevzuatını yayımlayacağız!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Hazine arazilerinin kullanımıyla ilgili uygulamanın usul ve esaslarını düzenleyen mevzuatı en kısa sürede yayımlayacağız" diye konuştu.

Birikimevim’den kentsel dönüşüme sektörde ilk ve tek çözüm!

Kentsel dönüşüm yapılması gereken 1,5 milyon konut var bu konutların doğru adımlarla yönetilmesi şart. Birikimevim geliştirdiği çözüm önerisiyle hakkediş usulü ile sistemden müteahhitlere fonlamaya yapıyor.

Ucuz sosyal konut tahsisiyle sorunlar çözülecek!

Günümüzün küreselleşmiş şehirlerinde yitirilen çeşitliliği, çekiliş usulü sosyal konut tahsisi ile canlanacak.

İmar barışında sorunlar çözülüyor!

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, imar barışıdaki usul ve esaslardaki değişikleri yorumladı. Ertürk, sorunlara çözüm getilrildiğini açıkladı.

Arsa değerlerine karşı açılan davalarda usul sorunları!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında arsa değerlerine karşı açılan davalarda usul sorunlarını anlattı. İşte o haber...

Beylikdüzü Kavaklı'da 19 milyon TL'ye satılık arsa!

Beylikdüzü Belediyesi, Kavaklı'daki arsasını ihale usulü ile satıyor. Konut imarlı arsa için ihale 28 Haziran'da yapılacak..

Alper Banyo İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alper Banyo İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Alper Yaşdere tarafından 10 bin TL sermaye ile 20 Mayıs'ta Gaziosmanpaşa, Şemsipaşa Mahallesi, Şakir Zümre Caddesi'nde kuruldu.

ŞRD İnşaat Elektrik ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ŞRD İnşaat Elektrik ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Batuhan Moral tarafından 30 bin TL sermaye ile 27 Kasım'da Gaziosmanpaşa, Hürriyet Mahallesi, Şakir Zümre Caddesi'nde kuruldu.

Vergi Usul Kanunu değişiyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1961 yılından bu yana uygulamada olan Vergi Usul Kanunu'nu, günümüz koşullarına uyacak şekilde yenilediklerini bildirdi.

zümre usulü Haberi

zümre usulü


Kan hısımlığında miras bırakana yakınlık derecesi zümrelerin de derecelerini belirliyor. Ölen kişinin en yakını onun alt soyudur. Çünkü onlar ölen kişi nedeniyle dünyaya gelmiş olurlar. Bunlar çocuklar, torunlar, torunlarının çocukları, çocuklarının torunları ve devamıdır. Miras bırakının altsoyu 1. Zümre mirasçılardır. 


Miras hukuku üst soy...


Miras hukuku üst soylar da miras bırakana yakınlıklarına göre derecelenirler. Miras bırakanın ana ve babası ile kardeşler, yeğenler, bunların çocukları, torunları ve devamı 2. Zümre mirasçılardır. 3. Zümre mirasçılar ölenin büyükana ve büyükbabaları ile bunların çocukları yani amca, dayı, hala, teyze, kuzen/kuzinlerden ve devamından oluşmaktadır. 4. Zümrede ise büyükana ve büyükbabanın ana ve babaları ile bunların alt soyları yer almaktadır.


Medeni Kanunumuzun yürürlükte bulunan güncel şekli yalnızca 3. Zümreye kadar kan hısımlığını kanuni mirasçı olarak kabul ediyor. Ancak...