28 / 04 / 2024

Güncelleme desteği biten Xiaomi modelleri – Haziran 2023 Günlenlenmiş liste!

Güncelleme desteği biten Xiaomi modelleri – Haziran 2023 Günlenlenmiş liste!

Haziran 2023 itibariyle güncelleme desteği sona eren Xiaomi modelleri hangileridir? İşte detaylı telefon listesi!



Xiaomi, akıllı telefon sektöründe başarılı bir oyuncu olarak tanınırken, güncelleme politikaları bazen takdir edilen bazen eleştirilen bir firma haline gelmiştir. Herkes gibi, sektör genelinde, donanım açısından yeni sürümleri destekleyemeyen eski modellerin güncelleme desteği sona ermektedir. Xiaomi, bu modelleri belirli aralıklarla kullanıcılarla paylaştığı bir EOS (End of Support) listesi adı altında duyurur. Peki, Haziran 2023 itibariyle güncelleme desteği sona eren Xiaomi modelleri hangileridir?

Güncelleme desteği sona eren Xiaomi modelleri!

Akıllı telefon pazarı sürekli bir döngü içindedir. Her gün yeni modeller tanıtılmaktadır ve donanım açısından eski sürümleri destekleyemeyen cihazların yazılım desteği sona ermektedir. Hatta bazı şirketler, özellik ve tasarım açısından kaliteli modeller üretse de güncelleme desteği konusunda sınıfta kaldıkları için tercih edilmemektedir.

Xiaomi, bu konuda bazıları tarafından takdir edilen bazıları tarafından eleştirilen bir şirkettir. Genellikle satışa sunduğu akıllı telefonlara iki yıl yazılım desteği sağlamaktadır. Ayrıca, resmi web sitesindeki EOS listesinde güncelleme desteği sona eren cihazları belirli aralıklarla güncellemektedir.

Xiaomi'nin EOS listesine eklenen telefonlar, artık MIUI, Android veya güvenlik güncellemelerini almayacaklardır. Ancak şirket, tamamen kapıyı kapatmamaktadır. Örneğin, ciddi bir güvenlik açığı tespit edildiğinde, desteklenmese bile bu modeller güncelleme alabilecektir.


Geri Dön