29 / 04 / 2024

Güncelleme desteği biten Xiaomi modelleri – Nisan 2023 Günlenlenmiş liste!

Güncelleme desteği biten Xiaomi modelleri – Nisan 2023 Günlenlenmiş liste!

Xiaomi, son güncellemesiyle EOS listesine eklenen telefonların artık güncelleme desteği almayacağını açıkladı.



Xiaomi, yazılım desteği konusunda öne çıkan üreticilerden biri olmasına rağmen, donanım açısından yetersiz kalan modellerin güncelleme desteğini sonlandırıyor ve bu modelleri EOS listesi altında kullanıcılarına sunuyor. Nisan 2023 itibariyle hangi modellerin güncelleme desteği sona eriyor diye merak edenler için, Xiaomi EOS listesini güncelledi ve artık güncelleme desteği almayacak modeller belli oldu.

Akıllı telefon alırken, cihazın kaç yıl güncelleme desteği alacağına dikkat etmek yaygın bir uygulamadır. Bazı şirketler, teknik özellik ve tasarım açısından kaliteli modeller sunsa da, yazılım desteği konusunda yetersiz kalabiliyor ve bu da tüketicilerin tercihlerinde etkili olabiliyor.

Xiaomi, güncelleme desteği konusunda eleştirilere maruz kalan bir şirket. Genellikle akıllı telefonlarına iki yıl yazılım desteği sunuyor ve resmi web sitesinde güncelleme desteği sona eren cihazlar için EOS listesi bulunuyor.

Xiaomi, EOS listesine eklediği telefonları artık MIUI, Android veya güvenlik güncellemeleri almıyor. Ancak şirket, güvenlik açığı gibi ciddi bir durumda güncelleme sağlayabileceğini de belirtiyor.

İşte ayrıntılar...


Geri Dön