29 / 04 / 2024

Xiaomi’den kara haber geldi! 7 telefonun güncelleme desteği bitti!

Xiaomi’den kara haber geldi! 7 telefonun güncelleme desteği bitti!

Xiaomi, güncellemeler için artık desteklenmeyen modellerin listesini güncelledi. Peki hangi modeller artık yazılım desteği almayacak?



Android 13'ün geçtiğimiz yıl Google tarafından tanıtılmasıyla birlikte akıllı telefon üreticilerinin güncelleme çalışmaları hız kazandı. Şirketler, sürümleri arayüzlerine entegre etmek için zaman harcarken, eski cihazlar için yazılım desteği sona ermeye devam ediyor. Son olarak, Xiaomi'nin güncellemeleri desteklemeyi durdurduğu modellerin listesini güncelledik. Yazılım desteğinin hemen sona ereceği modeller için tıklayın!

Xiaomi EOS listesi! 7 Xiaomi modelinin güncelleme desteği bitti!

Akıllı telefon pazarı her zaman değişim halindedir. Her gün yeni modellerin tanıtıldığı alanda donanımsal olarak yeni sürümü çalıştıramayan cihazlar için yazılım desteği kesiliyor. Bazı firmalar teknik özellikler ve tasarım açısından üst düzey modeller üretiyor ancak güncelleme desteği konusunda sınıfında olmadığı için beğenilmeyebilir.

Xiaomi, bu güncelleme için kimilerinin takdir edeceği kimilerinin ise eleştireceği bir şirket. Piyasadaki akıllı telefonlar genellikle iki yıllık yazılım desteğine sahiptir. Aynı zamanda, güncelleme desteği sona eren cihazlar da dahil olmak üzere, resmi web sitemizdeki EOS listesini düzenli olarak güncelleyeceğiz. Bu noktada Redmi Note 8 (ID), Note 8 (IN), Note 8 (CN), Note 8 (GLOBAL), Note 8T, K30 5G Speed ​​ve 8A Dual modelleri için yol bitiyor.

Xiaomi'nin EOS listesine eklenen telefonlar artık MIUI, Android veya güvenlik güncellemelerini alamayacak. Ancak şirket henüz kapıyı tamamen kapatmadı. Çünkü kritik bir güvenlik açığı bulunursa, artık desteklenmese bile bir güncelleme alırsınız. 


Geri Dön