29 / 04 / 2024

Güneşli halkı semtlerine metro istiyor!

Güneşli halkı semtlerine metro istiyor!

Güneşli’de yaşayan vatandaşlar Yenikapı-Kirazlı metrosunun semtlerine kadar uzatılmasını istiyor. Semte giden yolların ve otobüslerin günün her saati dolu olduğunu belirten vatandaşlar, yeni istasyonun trafiği de rahatlatacağını kaydediyor.



Güneşli’de yaşayan vatandaşlar Yenikapı-Kirazlı metrosunun semtlerine kadar uzatılmasını istiyor. Semte giden yolların ve otobüslerin günün her saati dolu olduğunu belirten vatandaşlar, yeni istasyonun trafiği de rahatlatacağını kaydediyor. Semtin sembolü 97 numaralı otobüsler ise ulaşım ihtiyacını karşılamaya yetmiyor.


İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden Bağcılar Güneşli’de yaşayan vatandaşlar her gün tıklım tıklım otobüslerde yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Sebebi ise, Yenikapı-Kirazlı-Havalimanı Metro hattının Güneşli’ye kadar uzatılmamış olması. Halihazırda İETT’nin bölgede  faaliyet gösteren 4’ü direkt iki tanesi de aktarmalı olmak üzere 6 otobüs hattı var; ancak çok yetersiz kalıyor. Güneşli’de esnaflık yapan Mehmet Çam, Yenikapı-Kirazlı metrosunun Güneşli’ye kadar uzatılması halinde birçok minibüs ve toplu taşıma aracının kalkacağından dolayı hem trafiğin hem de insanların rahatlayacağını söylüyor.


İstanbul’un nüfus yoğunluğunun en çok olduğu semtlerin başında gelen Güneşli’de vatandaşlar senelerden beri devam eden trafik çilesine yetkililerin bir çözüm bulmasını istiyor. İlçeye giden ana caddelerde 6 minibüs hattının olması ise trafik yoğunluğuna ve vatandaşların saatlerce ev ve işyerlerine gidememelerine sebep oluyor. İstanbul’un merkezi ilçelerine gitmek isteyen insanlar, dakikalarca bekledikleri 97 GE, 97, 97M ve MK42 hatlarıyla saatlerce trafikle boğuşmak zorunda kalıyor.


Günün büyük bir kısmını trafikte geçirdiklerinden dert yanan Güneşli sakinleri, Büyükşehir ve İETT’den yeni metro istasyonu müjdesi bekliyor. Yenikapı–Kirazlı metro hattının Güneşli’ye kadar uzatılması halinde 6 mahallenin faydalanabileceğini ve kalkacak otobüs seferlerinin trafiği ciddi manada azaltacağını söyleyen Mehmet Çam, şöyle konuştu:


YENİ İSTASYON MÜJDESİ BEKLİYORLAR


“30 yıldan beri bu bölgede trafik var. İnsanlar bıkmış usanmış. Belediye otobüsleri geldiği zaman da tıklım tıklım doluyor. Güneşli-Beyazıt seferlerini yapan 97 numaraları hatta gece yarısı bile doluluktan binilemiyor. 80’li yıllardan beri durum bu şekilde devam ediyor. Belki de İETT’nin en yoğun hattıdır. Otobüs, minibüs ve park halindeki araçlar Güneşli meydanını çekilmez bir hale getiriyor. Vatandaşlar olarak İBB yetkililerine ‘imdat’ diyor, müjde bekliyoruz.”


İstanbul Üniversitesi Edebiyat Bölümü öğrencisi Kübra Beyaz, “Trafik yüzünden Bağcılar’daki evimizden taşındık. Metroya yakın bir yerde ev tutmak zorunda kaldık. İkinci öğretim olduğu için eve gece zaten geç dönüyordum; ulaşım sorunları da olunca taşınmaya mecbur kaldık. Benim diğer arkadaşlarım da benzer sorunları yaşıyor.” dedi.


Bağcılar’ın akşam saatlerinde güvenli olmadığını belirten Beyaz, “Madde kullananlar, hırsızlar var. İnsan kendini güvende hissetmiyor. Metro olsaydı vatandaşlar için çok daha iyi olurdu. Hem yorgun bir şekilde gitmezdik hem de zaman kaybı yaşanmazdı.” diye konuştu. Hasan Hüseyin Eser ise, “Eminönü’ne Beşiktaş’a herhangi bir işimiz düştüğünde 3-4 saatimiz gidiyor. Eve döndüğümüzde akşam oluyor ve o iş ertesi güne kalıyor.” diyor.


Zaman


Geri Dön