28 / 04 / 2024

Güney Afrika'da İdeal Hom Expo 2015 Fuarı başladı!

Güney Afrika'da İdeal Hom Expo 2015 Fuarı başladı!

Johannesburg'da, 25 Türk firmasının da katıldığı "İdeal Hom Expo 2015 Fuarı" başladı Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde, Türk ev tekstili firmalarının ilk kez katıldığı "İdeal Home Expo 2015 Fuarı" başladı.



Johannesburg'daki Gallagher Sergi Sarayı'nda düzenlenen fuarda, zücaciye, ev eşyaları, mutfak malzemeleri, küçük elektrikli ev aletleri, dekoratif ürünler, ev tekstili, aydınlatma ürünleri, banyo ve mutfak aksesuarları görücüye çıktı. 


Türkiye’nin Pretoria Büyükelçisi Kaan Esener, fuarla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Ev tekstili konusunda ne kadar iyi olduğumuzu anlatmama gerek yok, firmaların çabası çok önemli. Bir kerede sonuç elde edilecek diye bir şey de yok, uzun uğraş gerektiriyor, umutluyum, kendimizi kanıtlamamız lazım” ifadelerini kullandı. 


Fuar yöneticisi Esra Gezmiş, ev tekstilinde ilk defa Güney Afrika’da bir fuar organize ettiklerini ve firmalara yeni bir pazar açmayı hedeflediklerini söyledi. 


Perde firması CapeTex’in sahibi Behice Abaza, doğru ürünlerle fuara katıldıklarını söyleyerek ticaret yapabilme aşamasına geldiklerini ifade etti.


Kayseri’den fuara katılan AS Royal elektrikli ev aletleri firması yöneticisi İsmail Aktolga ise, Kuzey ve Batı Afrika’da ticarette başarılı olduklarını, Güney Afrika’da da potansiyel olduğunu düşündüklerini söyledi. 


17 Ekim'de sona erecek fuara toplam 25 Türkiye firması katılıyor.


AA




Geri Dön