Dış Piyasalar

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Güney Kıbrıs’ta son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının Güney Kıbrıs'ta inşaat sektörünün gidişatını etkilemesinin beklendiği kaydedildi.

Fileleftheros “Gayrimenkul Piyasasına İsrailliler Yön Veriyor” başlıklı haberinde, Rum İnşaat Taşeronları Birlikleri Federasyonu (OSEOK) Başkanı Stelios Gavriil emlak piyasasının 2023 yılında yükseliş kaydettiğini istatistik verilerinin 2024 yılına hafif bir virajla girildiğini gösterdiğine değindi.

Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan habere göre İsrailli gayrimenkul yatırımcılarının Güney Kıbrıs’a gösterdiği ilginin son senelerde arttığına değinen OSEOK Başkanı Stelios  Gavriil, Gazze’deki “savaş” nedeniyle İsrailli yatırımcıların, bundan sonra atacakları adımlar konusunda beklemede olduğunu fakat bunu kısa vadeli bir gelişme olduğunu bildirdi. OSEOK) Başkanı Stelios Gavriil orta vadede İsraillilerin Güney Kıbrıs’ı “gerek 2. konut ya da iş yeri ve hatta birincil konut yatırımları için güvenli bir sığınak olarak görecekleri” değerlendirmesini yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Ada TV’ye konuk olan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk de yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında kuralları değiştirecek yasa tasarısının içeriği ile ilgili önemli detaylar vermişti.

Son günlerde sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışı ile ilgili olarak çok önemli açıklamalar yapan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk, yabancılara mülk satışında kriterlerin değişeceğini aktarmıştı. Söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre çalışmaların yürütüldüğü Meclis Komitesi’nin başkanlığını da yürüten Yasemin Öztürk, yabancı gerçek ve tüzel kişilerde 20 milyon Euro teminat gösterenlere 60 dönüme kadar gayrimenkul alımının önünün açıldığını belirtmişti.

Ayrıca  yeni hazırlanan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren söz konusu yasaya göre eğer yabancı yatırımcı 2 sene içerisinde söz vermiş olduğu 20 milyon Euro’luk yatırımı yapmazsa satış iptal olacak.

 

Toprak yatırımı için Ağustos ayını bekleyin!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışında kurallar değişiyor!

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!