04 / 05 / 2024

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışında kurallar değişiyor!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışında kurallar değişiyor!

Ada TV’ye konuk olan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında kuralları değiştirecek yasa tasarısının içeriği ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte UBP Milletvekili Yasemin Öztürk'ün o açıklamaları...



Ada TV’ye konuk olan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında kuralları değiştirecek yasa tasarısının içeriği ile ilgili önemli detaylar paylaştı.

20 MİLYON EURO TEMİNAT

Star Kıbrıs'ta yer alan habere göre son günlerde sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalar yapan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk, yabancılara mülk satışında kriterlerin değişeceğini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu çalışmanın yürütüldüğü Meclis Komitesi’nin başkanlığını da yürüten Yasemin Öztürk, yabancı gerçek ve tüzel kişilerde 20 milyon Euro teminat gösterenlere 60 dönüme kadar gayrimenkul alımının önünün açıldığını dile getirdi. Yeni hazırlanan yasaya göre yabancı yatırımcı 2 sene içerisinde söz vermiş olduğu 20 milyon Euro’luk yatırımı yapmazsa satış iptal olacak.

Kıbrıs ta yabancıya konut satışında kurallar değişiyor!

T.C. VATANDAŞINA 3 KONUT

Yaptığı açıklamada daha önce her aile bireyine ayrı ayrı konut satışı gerçekleştirilebildiğini anımsatan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk “Yabancıya gayrimenkul satışında aile birliği gözetilerek her aileye yalnızca bir adet konut satılabilecek. Yani kadın ayrı, koca ayrı, çocuk ayrı konutalamayacak” diye konuştu.

UBP Milletvekili Yasemin Öztürk’ün konu ile ilgili olarak paylaştığı detaylara göre yasada “KKTC’yi tanıyan ülkeler” diye Türkiye işaret edilerek, T.C. vatandaşlarına 3 adet konut alma hakkı geliyor. Böylelikle yabancıların konut alımı zorlaşırken, TC vatandaşlarının konut alımı da kolaylaştırılmış olacak. 

GÜNEY KIBRIS'TA EMLAKTA REKOR KIRILMIŞTI

Dünya tarafından tanınan ve her gün KKTC’ye gelen uçak sayısından 4/5 misli daha çok sayıda uçak inen, Avrupa Birliği üyesi Güney Kıbrıs’ta geçtiğimiz sene emlakta resmen rekor kırıldı. Açıklanan rakamlara göre Güney Kıbrıs'ta geçtiğimiz sene toplam 25 bin adet mülkün satışı gerçekleştirildi. 

Ayrıca yine aktarılan detaylara göre söz konusu bu gayrimenkul satışlarından toplamda 5 milyar 600 milyon Euro gelir elde edildi.

Kiracısına kızdı eşyaları balkondan sokağa attı: O ev sahibine ceza kesildi! 

İş Bankası'ndan son 8 gün uyarısı geldi! Hem müşterisi olan hem de bunu yapanlara tam 7 bin 500 TL yatıracak!

Dolar harekete geçti! Yükseliyor! 23 Nisan Dolar/TL kaç TL? Dolar endeksinde son dakika!


Geri Dön