27 / 04 / 2024

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 



Rum Meclisi “Göçmenler” Komitesi'nin dün gerçekleştirilen toplantısında Güney’de kalan Türklere ait arazi veya binalarından alınan aylık kira bedellerine uygulanan zamlar masaya yatırıldı.

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerini kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini rayiç piyasa rakamlarına  yükseltmesi  Rum Meclisi “Göçmenler” Komitesi’nde tepkilere neden oldu. 

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro dan 2 bin 700 Euro ya yükseltildi!

Fileleftheros’un haberine göre; vergi yükümlülerini yıllık 7-8 milyon Euro’luk “Kıbrıs Türk Mallarını İdare Fonu’nu güçlendirme” yükünden kurtarmak amacıyla uygulanan aylık kira zammının ardından bugüne kadar 50-100 Euro dolayında olan kiralar aylık bin 200-2 bin 700 Euro’ya yükseltildi. 

Rum İçişleri Bakanı’nın kira zammından etkilenen göçmen kişiler, kullanmakta oldukları arazi, konut veya iş yerlerinin bulunduğu bölgelerin, kendilerine verildiği zaman, düşük değerde olduğunu, kullandıkları malların neredeyse değersiz olduğuna dikkat çekti. 

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro dan 2 bin 700 Euro ya yükseltildi!

MÜLKLER GÖÇMENLERDEN ALINACAK MI?

Etkilenenler, söz konusu malların şu anda ya Limasol marinası ve Limanı’na ya da diğer imar bölgelerine yakın olmaları sebebiyle birilerinin ya bu mallara yatırım yapmak istediğini veya mülklerin kendilerinden alınıp başkalarına verilmek istendiğini gündeme getirdi. 

Komite Başkanı Nikos Kettiros, Yorgos Karulas, Nikos Yeorgiu, Tira Superman, Zaharias Kulias ve Mihalis Yakumi zam kararından olumsuz etkilenmiş olan göçmenlere destek çıkarken, Hristos Senekis popülizm yapıldığını ileri sürdü. Bu nedenle Zaharias Kulias ile ters düştü. 

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro dan 2 bin 700 Euro ya yükseltildi!

Bunların yanı sıra geçtiğimiz yılın son günlerinde Yahudilerin Kıbrıs'tan topladığı arazileri gündem olmuştu. Aktarılan detaylara göre, KKTC’de Yahudilerin arazi ve konut alması durumu 70 seneden beri devam ediyor. 

Süper Haber'den Mevlüt Yüksel'in aktardığına göre; Dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce Yahudinin son bir senede KKTC’de güçlendiğine dikkat çekilmişti. 

Bu kapsamda başta İranlılar olacak şekilde İngiltere, Rusya, Ukrayna, Polonya ve İsrail’den on binlerce Yahudinin KKTC’nin kuzeyinde dev araziler ile konutlar aldığı ortaya çıkmıştı. 

KKTC’de tam olarak miktarı bilinemeyen binlerce dönüm arazi ile on binlerce konutu alan Yahudilerin, Türk tarafında Filistin modeli uygulamayı amaçladıkları da iddia edilmişti.

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

İstanbul’daki 35 bin binanın 15 bini riskli çıktı!

1941 yılında Şişhane Unkapanı yolu büyük bir cadde olarak açılmış!


Geri Dön