30 / 04 / 2024

Güneydoğu'daki terör mağdurlarının konutları teslim ediliyor!

Güneydoğu'daki terör mağdurlarının konutları teslim ediliyor!

Mardin, Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır'da terör sebebiylr zarar gören imar ve altyapının yenilenmesi için yürütülen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 




Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörden dolayı yıkılan ve tahrip olan binaların yerine planlanan 25 bin konut bu yıl tamamlanacak ve çok büyük oranda hak sahiplerine teslim edilecek." diye konuştu.

Terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen tonlarca el yapımı patlayıcının imha edildiği, patlayıcılarla tuzaklanan barikatın kaldırıldığı Mardin, Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır'da imar ve altyapının yenilenmesi için yürütülen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Terör saldırıları sonucu yıkım kararı alınan ya da hasar alan konut, cami, okul ve kamu binaların yerine de  TOKİ  tarafından bölgede adeta yeni kentler hayata geçiriliyor.

Ergün Turan, Anasolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklama, terör yaralarının süratle sarıldığı bölgede modern şehirlerin yapımının da hızla sürdüğünü dile getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'nin terörden etkilenen Güneydoğu Bölgesi için proje hazırladığı anlatan Turan, şu şekilde konuştu:

"Mardin Nusaybin'de, Şırnak merkez, İdil, Silopi ve Cizre'de, Hakkari Yüksekova'da, Diyarbakır merkezde 25 bin konutun inşaatı devam ediyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörden dolayı yıkılan ve tahrip olan binaların yerine planlanan 25 bin konut bu yıl tamamlanacak ve çok büyük oranda hak sahiplerine teslim edilecek. İnşaatın tamamı bu bir yıl içerisinde başladı. Bu çukur teröründen mağdur olan vatandaşlarımıza evlerini teslim etmiş olacağız. Türkiye Cumhuriyeti mağdur olan vatandaşları için 1,5 yıl içerisinde 25 bin adet konut yaparak önemli bir iş icra ediyor."

"Gurur verecek, duygulandıracak şehirler"

Turan, devletin terör mağdurlarının yaralarını en iyi şekilde sardığını söyledi. Bölgede 150 bin nüfusu barındıracak kent inşa ettiklerini söyleyen Turan, "Bu, devletimiz açısından gurur verici bir hadise. Bölgede çok modern yeni şehirler inşa ediliyor. Görüntüleriyle duygulandıracak, gurur verecek yeni şehirler inşa ediyoruz." diye konuştu.

Konutların bölgenin şartlarına göre planlandığını da belirten Turan, vatandaşların tüm ihtiyaçlarının en iyi karşılanacağını söyledi.
 


Geri Dön