28 / 04 / 2024

Güneysu Yavuz Selim Anadolu Lisesi'nin dış cephesi yenilendi!

Güneysu Yavuz Selim Anadolu Lisesi'nin dış cephesi yenilendi!

Güneysu Yavuz Selim Anadolu Lisesi'nin dış cephesi yenilendi. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli vurguladığı ve yöresel mimariye kullanalım talimatları ardından Güneysu ilçesi adete eski şehir kasabalarını andırmaya başladı.




Son zamanlarda ülke genelinde başlayan yöresel mimariye dönüş hamlesi Rize’nin Güneysu ilçesinde de kendini çokça hissettiriyor. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli vurguladığı ve yöresel mimariye kullanalım talimatları ardından Güneysu ilçesi adete eski şehir kasabalarını andırmaya başladı. Gelen turistlerinde özellikle ilgisini çeken bu mimari yapılar ilçeye farklı bir hava kattı. Bu zaman kadar hükümet konağı, halk eğitim müdürlüğü, spor salonu, konutlar ve dernek binalarında kullanılan yöresel yapı şimdide daha önce inşa edilen Yavuz Selim Anadolu Lisesi’nde uygulanıyor. 

 

Konu ile ilgili bilgi aldığımız Güneysu Yavuz Selim Anadolu Lisesi Okul Müdürü İlker Etlik, çalışmaların okul sezonunun başlamasına kadar tamamlanacağı müjdesini verdi. 

 

250 öğrencinin eğitim gördüğü lisede Nisan ayının 15’inde başlayan çalışmalar üç haftada biteği bilgisi alındı. 

 

Rize mimarisine uygun dış kaplama montalama yapıldığını ifade eden Güneysu Yavuz Selim Anadolu Lisesi Okul Müdürü İlker Etlik, “Bu çalışmaları bir ay içerisinde bitireceğiz. Sonrasında okulun yıllardır kullanılan içyapısında onarımlar yapacağız. Çatı kısmımız komple değişti. Kış aylarında sıcak ortamda öğrencilerimize eğitim vermek istiyoruz. Bunun için gerekli yalıtımlar ve önlemler alındı. Öğrencilerimize ve eğitim kadromuza daha rahat bir eğitim ortamı hazırlamak için çalışmalarımız sürecek ve okulun başlamasına kısa bir süre kala bütün bu çalışmaları bitirmeyi planlıyoruz. Bu çalışmalarda bize yardımcı olanlar ilçe Kaymakamımız Gökmen Çiçek, Belediye Başkanımız Halil Turan ve ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Adem Külünk’e teşekkürlerimi iletmek istiyorum” diye konuştu. 


Rize Güneş Gazetesi



Geri Dön