29 / 04 / 2024

Güngören'de icradan 3 milyon 786 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Güngören'de icradan 3 milyon 786 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Bakırköy 5. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Güngören'de bulunan gayrimenkulü satıyor. Toplam bedeli 3 milyon 786  bin TL olan gayrimenkullün ihalesi  8 Temmuz 2011 günü saat 14.40'dan 14.50'ye kadar Bakırköy 5. icra Müdürlüğünde yapılacak...



 
Bakırköy 5. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

BAKIRKÖY 5. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/7 SATIŞ

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

I. TAPU KAYDI: Satışa tonu taşınmaz, İstanbul İli, Güngören İlçesi, Güngören Mahallesi, Köyiçi Mevkiinde kain ve Güngören Tapu Sicil Müdürlüğünün cilt: 21, sayfa 2066, 20 pafta ve 2098 parsel sayısında kayıtlı 3.115.00 m2 miktarlı tarla vasıflı taşınmazın tamamıdır.

II. İMAR DURUMU: Güngören Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 17.12.2010 tarih ve 8777 sayılı yazısında, Güngören ilçesi, 20 pafta 2098 parsel sayılı yerin, 18,02,2005 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Güngören Revizyon imar Planında kısmen ilköğretim alanı ve kısmen de yolda kaldığı bildirilmiştir.

III. TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU VE EVSAFI: Satışa konu taşınmaz, İstanbul İli, Güngören İlçesi, Güngören Ma
hallesi, Köyiçi Mevkiinde kain ve Güngören Tapu Sicil Müdürlüğünün cilt: 21, sayfa 2066, 20 pafta ve 2098 parsel sayısında
kayıtlı 3.115.00 m2 miktarlı tarla vasıflı taşınmazın tamamıdır.

Mezkur tarla vasıflı taşınmaz, Fevzi Çakmak Caddesinden 20-22 dış kapı numarası alan ve tamamı 3.115.00 m2 alana sahip, halihazırda düz satıhlı boş arsa olup, Habeş Otopark olarak kullanılmaktadır. Parsel girişi Fevzi Çakmak Caddesinden olan, kuzey sınırında Bağ Sokak ve Bahar Sokaklar ile sınırlı taşınmazın zemini kısmen beton, kısmen çakıl kaplı, üzerinde otoparka ait tek katlı, camekanlı, üzeri eternit döşemeli, WC-Lavabo mahalleri de ihtiva eden büro-yazıhane mevcuttur. Taşınmaz Güngören İlçesi merkezinde Kaymakamlık binasına yakın mesafede, alt ve üst yapı imkanlarından istifade edecek konumda, ulaşım imkanları elverişlidir.

IV. MUHAMMEN DEĞERİ: Satışa konu taşınmaza 3.786.000.00 TL Kıymet Takdir Edilmiştir.

V. SATIŞ ŞARTLARI :

1) Satış 08.07.2011 günü saat 14.40'dan 14.50'ye kadar Bakırköy 5. icra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 18.07.2011 günü aynı saat ve yerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz mal, en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve sati| isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2) Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20'si oranında pey akçesi (Türk Lirası veya devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir) veya bu miktar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Damga Vergisi, KDV, Tapu alım harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3) İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masraflara dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4) İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri, teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5) Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6) Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dnsya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara, takip borçlularına gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı İİK.'nun 127. Maddesine göre tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön